Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

11 τρόποι για να «μεγαλώσετε» το σπίτι σας.

Αν νομίζετε ότι οι μικροί χώροι σε ένα σπίτι είναι τρόπον τινά «καταδικασμένοι» στο να δείχνουν αιώνια έτσι, μάλλον δεν έχετε ψάξει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Το μάτι – ως γνωστόν – είναι αρκετά επιρρεπές σε «παιχνίδια» και με βάση αυτά μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. 

Πώς; Δείτε παρακάτω έντεκα εύκολους τρόπους. 
* Ζωγραφίστε ή βάλτε ταπετσαρία στο ταβάνι για να φαίνεται ψηλότερο. Οτιδήποτε «τραβάει» το μάτι ψηλά, κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο. 
* Κρεμάστε ράφια κοντά στο ταβάνι για να «τραβήξετε» τα βλέμματα ψηλά. Και πάλι, αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος. 
* Χρησιμοποιείστε απαλά χρώματα στους τοίχους και στο πάτωμα. Ενώ τα σκούρα χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται περισσότερο cosy, ταυτόχρονα απορροφούν το φως αντί να το ανακλούν, με αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μικρότερος. Επιλέξτε λοιπόν χρώματα όπως το λευκό, το απαλό γκρι ή το γαλάζιο για να «ανοίξετε» τον χώρο. 
* Αν δεν αντέχετε με τίποτα την ουδετερότητα του λευκού, αλλά δεν θέλετε και να «μικρύνετε» οπτικά τον χώρο βάφοντας τους τοίχους στα έντονα χρώματα που προτιμάτε, βάψτε ένα μόνο σημείο του δωματίου –το τζάκι για παράδειγμα, ή έναν μόνο τοίχο– σε χρώμα που να κάνει έντονη αντίθεση με τους τοίχους γύρω του. 
* Απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο «αεράτος». Τα κολλημένα στον τοίχο έπιπλα, κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρό. Δε χρειάζεται να αφήσετε μεγάλη απόσταση, ακόμα και μερικά εκατοστά από τον τοίχο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
* Αφαιρέστε τις κουρτίνες. Τα μεγάλα παράθυρα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγέθους στον χώρο, καθώς αντικαθιστούν ουσιαστικά τον τοίχο, και ξεγελούν το μάτι. Ακόμη κι αν το μικρό σας δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το εφέ, αφαιρώντας τις κουρτίνες και τοποθετώντας στόρια στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο, τα οποία θα «εξαφανίζονται» κατά τη διάρκεια της μέρας, αφήνοντας το παράθυρο ακάλυπτο.
 * Σε μικρά δωμάτια, ένας μεγάλος καναπές αντί για πολλά μικρά έπιπλα μειώνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα «μπουκωμένο» χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. 
* Βάλτε γραμμές στο πάτωμα τοποθετώντας τα κατάλληλα ριγωτά χαλιά, για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται πιο «μακρύ». 
* Καθαρίστε την όποια σαβούρα και τακτοποιήστε το δωμάτιο. Ακούγεται σχετικά απλό και εύκολο και – πιστέψτε μας – είναι ένας από τους πλέον ανέξοδους τρόπους για να δείξει ένας χώρος μεγαλύτερος. 
* Βάλτε καθρέφτες. Ίσως το δημοφιλέστερο trick για να μεγαλώσετε έναν μικρό χώρο, είναι οι μεγάλοι καθρέφτες, οι οποίοι δεν αντανακλούν μόνο τις επιφάνειες απέναντι τους, αλλά και το φως –φυσικό ή τεχνητό– που διαχέεται στον χώρο κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος. 
* Δείξτε τα… πόδια τους. Έπιπλα με «εκτεθειμένα» τα πόδια τους είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, αφού δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο και πιο «άνετο». 


Νικόλας Γεωργιακώδης
http://www.in2life.gr/home/design/article/366368/11-tropoi-gia-na-megalosete-to-spiti-sas.html
 
Αν νομίζετε ότι οι μικροί χώροι σε ένα σπίτι είναι τρόπον τινά «καταδικασμένοι» στο να δείχνουν αιώνια έτσι, μάλλον δεν έχετε ψάξει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Το μάτι – ως γνωστόν – είναι αρκετά επιρρεπές σε «παιχνίδια» και με βάση αυτά μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Πώς; Δείτε παρακάτω έντεκα εύκολους τρόπους. * Ζωγραφίστε ή βάλτε ταπετσαρία στο ταβάνι για να φαίνεται ψηλότερο. Οτιδήποτε «τραβάει» το μάτι ψηλά, κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο. * Κρεμάστε ράφια κοντά στο ταβάνι για να «τραβήξετε» τα βλέμματα ψηλά. Και πάλι, αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος. * Χρησιμοποιείστε απαλά χρώματα στους τοίχους και στο πάτωμα. Ενώ τα σκούρα χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται περισσότερο cosy, ταυτόχρονα απορροφούν το φως αντί να το ανακλούν, με αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μικρότερος. Επιλέξτε λοιπόν χρώματα όπως το λευκό, το απαλό γκρι ή το γαλάζιο για να «ανοίξετε» τον χώρο. * Αν δεν αντέχετε με τίποτα την ουδετερότητα του λευκού, αλλά δεν θέλετε και να «μικρύνετε» οπτικά τον χώρο βάφοντας τους τοίχους στα έντονα χρώματα που προτιμάτε, βάψτε ένα μόνο σημείο του δωματίου –το τζάκι για παράδειγμα, ή έναν μόνο τοίχο– σε χρώμα που να κάνει έντονη αντίθεση με τους τοίχους γύρω του. * Απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο «αεράτος». Τα κολλημένα στον τοίχο έπιπλα, κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρό. Δε χρειάζεται να αφήσετε μεγάλη απόσταση, ακόμα και μερικά εκατοστά από τον τοίχο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. * Αφαιρέστε τις κουρτίνες. Τα μεγάλα παράθυρα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγέθους στον χώρο, καθώς αντικαθιστούν ουσιαστικά τον τοίχο, και ξεγελούν το μάτι. Ακόμη κι αν το μικρό σας δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το εφέ, αφαιρώντας τις κουρτίνες και τοποθετώντας στόρια στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο, τα οποία θα «εξαφανίζονται» κατά τη διάρκεια της μέρας, αφήνοντας το παράθυρο ακάλυπτο. * Σε μικρά δωμάτια, ένας μεγάλος καναπές αντί για πολλά μικρά έπιπλα μειώνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα «μπουκωμένο» χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. * Βάλτε γραμμές στο πάτωμα τοποθετώντας τα κατάλληλα ριγωτά χαλιά, για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται πιο «μακρύ». * Καθαρίστε την όποια σαβούρα και τακτοποιήστε το δωμάτιο. Ακούγεται σχετικά απλό και εύκολο και – πιστέψτε μας – είναι ένας από τους πλέον ανέξοδους τρόπους για να δείξει ένας χώρος μεγαλύτερος. * Βάλτε καθρέφτες. Ίσως το δημοφιλέστερο trick για να μεγαλώσετε έναν μικρό χώρο, είναι οι μεγάλοι καθρέφτες, οι οποίοι δεν αντανακλούν μόνο τις επιφάνειες απέναντι τους, αλλά και το φως –φυσικό ή τεχνητό– που διαχέεται στον χώρο κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος. * Δείξτε τα… πόδια τους. Έπιπλα με «εκτεθειμένα» τα πόδια τους είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, αφού δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο και πιο «άνετο». Νικόλας Γεωργιακώδης

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/home/design/article/366368/11-tropoi-gia-na-megalosete-to-spiti-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα