Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Αυτές οι τροφές θα ανεβάσουν τον πυρετό σου.

Κρύωσες και έχεις πυρετό! Έχεις αρχίσει να κλαις την μοίρα σου που δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι. Ενώ ο πυρετός σου ανεβαίνει συνεχώς, η όρεξη σου έχει ανοίξει (μάλλον από τα νεύρα είναι) και θες να καταναλώσεις τα πάντα! Προσοχή! Υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να φας αν έχεις πυρετό γιατί θα τον ανεβάσουν ακόμα περισσότερο.

Οπότε, πρώτα διάβασε την λίστα που φτιάξαμε με τις τροφές που δεν πρέπει να φας αν έχεις πυρετό και μετά πήγαινε μια βόλτα στην κουζίνα για να εξερευνήσεις τα ντουλάπια και να δεις τι θα τσιμπήσεις.

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν έχεις πυρετό πρέπει να πίνεις πολλά υγρά για να μην πάθεις αφυδάτωση αλλά παράλληλα και πολλά φρούτα γιατί ο οργανισμός σου χρειάζεται βιταμίνες.
Ο πυρετός είναι φυσική αντίδραση του οργανισμού για να μας δείξει ότι ο οργανισμός μας είναι εξασθενημένος. Γι” αυτό μην φας τροφές που μπορεί να τον εξασθενήσεις ακόμα πιο πολύ!

Τι δεν πρέπει να φας αν έχεις πυρετό;
Ανθυγιεινά φαγητά: Τα φαγητά που δεν έχουν βιταμίνες θα καταπονήσουν τον οργανισμό σου ακόμα περισσότερο και θα καταρρακώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έτσι δεν πρέπει να σου περνά ούτε σαν ιδέα από το μυαλό το έτοιμο- γρήγορο φαγητό.
Σοκολάτα και γενικότερα γλυκά: Έρευνες που έχουν επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα και γενικότερα οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να αυξήσουν τον πυρετό σου αλλά και την διάρκεια του.
Αλκοόλ: Το αλκοόλ σε αυτή την περίπτωση είναι απαγορευτικό! Ειδικά αν πίνεις αντιπυρετικά μπορεί να δημιουργήσει αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό σου ή απλά να μείωση την δράση τους.
Κόκκινο κρέας: Για τις δύσκολες μέρες του πυρετό καλό θα ήταν να προτιμήσεις πιο ελαφριές τροφές και όχι τροφές, όπως, το κόκκινο κρέας που είναι δύσκολες στην πέψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα