Τα Νέα μας

Οργή στην Κολομβία για τα καλλιστεία με ανήλικες.

Θύελλα έχει ξεσηκώσει στην Κολομβία ένας διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Little Miss Thong» (Μικρή Μις Στρινγκ) στον οποίο δεν έλαβαν μέρος ενήλικες γυναίκες παρά οκτάχρονα κορίτσια με προκλητικά μαγιό.

Ο διαγωνισμός αυτός προκάλεσε σάλο στην Κολομβία, σε μια χώρα η οποία έχει διαδοχικά κρούσματα παιδικής πορνείας.

Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της Κολομβίας.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος» ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξή του με έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σημειώνοντας ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν καθώς οι διοργανωτές είχαν λάβει τη γονική συναίνεση.

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην Κολομβία και σε αρκετές χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής από που προέρχονται οι περισσότερες νικήτριες στους διεθνείς διαγωνισμούς όπως η Μις Κόσμος ή η Μις Υφήλιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates