Τα Νέα μας

Φτιάξτε σπιτικές πλαστελίνες και παίξτε με αυτές.

Οι κατασκευές με πλαστελίνες είναι από τις αγαπημένες δημιουργικές ασχολίες των παιδιών. Εάν θέλετε να παίξετε με το μωράκι σας πλαστελίνες και ανησυχείτε για τη σύστασή τους εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικές παιδικές πλαστελίνες και να απολαύσετε άφοβα το παιχνίδι βελτιώνοντας τη λεπτή κινητικότητα του παιδιού σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
2 κ/σ λάδι φυτικό
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε  το αλάτι και το αλεύρι, έπειτα αργά αργά προσθέτετε το νερό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής που έχετε επιλέξει. Ζυμώνετε πολύ καλά έως ότου γίνει μαλακό κι εύπλαστο. Αν θέλετε διάφορα χρώματα μοιράζετε το μίγμα σε 3-4 μπολάκια κι ρίχνετε σταγόνες χρωμάτων της επιλογής σας. Στρώστε μια μεγάλη επιφάνεια και παίξτε με το παιδί σας άφοβα! Η πλαστελίνη, η αγαπημένη «φίλη» όλων των παιδιών είναι έτοιμη!

Η διαδικασία είναι τόσο απλή που μπορείτε να επαναλαμβάνετε όσο συχνά θέλετε παρέα με το παιδάκι σας! Μετά το παιχνίδι κρατήστε τις σπιτικές πλαστελίνες σε αεροστεγές δοχείο και αν θέλετε να τις διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βάλτε τες στο ψυγείο.

http://babyradio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates