Τα Νέα μας

Γέλα! Κάνει καλό μέχρι τα βαθιά γηρατειά!

Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές -το γέλιο είναι το καλύτερο αντίδοτο και το καλύτερο φάρμακο για πολλές ασθένειες. Το χιούμορ και το γέλιο έχουν προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και μια νέα μελέτη δίνει ακόμα περισσότερες ενδείξεις ότι το γέλιο έχει μετρήσιμα οφέλη για τον εγκέφαλο.
Ερευνητές αξιολόγησαν δύο ομάδες υγιών ηλικιωμένων ενηλίκων.

Η μία ομάδα παρακολούθησε ένα αστείο βίντεο για 20 λεπτά και η δεύτερη καθόταν ήσυχα και χωρίς περισπασμούς το ίδιο χρονικό διάστημα. Αμφότερες οι ομάδες στη συνέχεια έκαναν ένα τεστ που αξιολογούσε τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, την ικανότητα μάθησης, την καθυστερημένη ανάκληση και την οπτική αναγνώριση. Οι συμμετέχοντες έδωσαν επίσης δείγματα σάλιου σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής ώστε οι ερευνητές να διαπιστώσουν ποια ήταν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα τους.
Η ομάδα που παρακολουθούσε το αστείο βίντεο είχε καλύτερες επιδόσεις στην ικανότητα μάθησης και στην καθυστερημένη ανάκληση. Αυτή η ομάδα είχε επίσης σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης – μια ορμόνη του στρες που μειώνει τη μνήμη – και στα τρία χρονικά σημεία που έγινε ο έλεγχος.

Η βελτίωση της μνήμης και της μαθησιακής ικανότητας βελτιώνει την ποιότητα της ζωής για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτή η νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι το χιούμορ μπορεί να αντιμετωπιστεί ως συμπληρωματική θεραπεία για να βελτιωθούν οι γνωστικές ικανότητες.
Εκτός από τη βελτίωση των διανοητικών ικανοτήτων, το χιούμορ και το γέλιο μειώνει τα συνολικά επίπεδα του στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και προκαλεί αύξηση της διάθεσης. Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες, επίσης, παρέχοντας μια αίσθηση ευχαρίστησης και ανταμοιβής. Το χιούμορ και το γέλιο έχουν επίσης συσχετιστεί με βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμπέρασμα
Το γέλιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση και στις ψυχολογικές επιπτώσεις της. Γέλα όσο πιο πολύ μπορείς για ευτυχισμένη και πιο υγιή ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates