Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Καφές: Φίλος ή εχθρός της υγείας.

Για να ξεκινήσει η ημέρα οι περισσότεροι πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ, περίπου 1,6 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καταναλώνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.

Η καφεΐνη δρα ως διεγερτικό με την ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος ενώ  μπορεί να καταπολεμήσει την κούραση  και να βελτιώσει την αυτοσυγκέντρωση.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan, οι διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης μπορεί να ξεκινήσουν σε 15 λεπτά μετά την κατανάλωση και να διαρκέσουν έως και 6 ώρες.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τριών η τεσσάρων  φλιτζανιών  καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ήπατος, του στόματος και του λαιμού καρκίνος.

Ενδεικτική είναι η έρευνα που δημοσιευθείς στο Medical News Today και έδειξε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 50%.

Άλλη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ τεκμηρίωσε ότι η κατανάλωση δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους ενήλικες , ενώ οι πιο πρόσφατες έρευνες διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη 200 mg καφεΐνης την ημέρα μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη .

Ωστόσο οι επιδράσεις της καφεΐνης ποικίλουν, επίσης, απλώς και μόνο επειδή είμαστε όλοι διαφορετικοί

Ο Rob Van Dam Μ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι οι επιδράσεις της καφεΐνης εξαρτώνται από τα γενετικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και παράγοντες του τρόπου ζωής.

"Έτσι, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν δυσκολία στον ύπνο ή να υποφέρουν από στρες και άγχος πίνοντας μόνο καφέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα