Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πέντε συμβουλές για γερά δοντάκια.

Η καλή στοματική υγιεινή των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν τα δόντια των παιδιών τους από το πρώτο κιόλας δοντάκι. Και μπορεί στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού η φροντίδα των δοντιών να είναι αποκλειστική ευθύνη των γονιών, αφού τα βρέφη δεν μπορούν μόνα τους, καθώς όμως το παιδάκι σας μεγαλώνει καλό θα είναι να του μάθετε πώς να φροντίζει το ίδιο τα δοντάκια του.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μιλήστε του με λόγια που μπορεί να καταλάβει για την σημασία της στοματικής υγιεινής. Ένας καλός τρόπος είναι διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες σχετικά με το θέμα.
  • Αφήστε το να σας βλέπει, όταν πλένετε τα δόντια σας. Τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους, συνεπώς μπορείτε να δώσετε οι ίδιοι το καλό παράδειγμα και να περιμένετε το μικρό σας να σας αντιγράψει.
  • Μάθετε το να βουρτσίζει μόνο του τα δόντια του. Για να βεβαιωθείτε ότι το κάνει σωστά πείτε του είτε να μετράει, είτε να σκέφτεται ένα τραγουδάκι και να βουρτσίζει τα δόντια του μέχρι να το ολοκληρώσει.
  • Αποφεύγετε να του δίνετε τροφές βλαβερές για την υγεία των δοντιών. Τα γλυκά και τα αναψυκτικά και γενικά οτιδήποτε περιέχει πολλή ζάχαρη θα πρέπει είτε να αποφεύγονται εντελώς, είτε να δίνονται σε όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες.
  • Κόψτε το μπιμπερό και την πιπίλα έγκαιρα. Η παρατεταμένη χρήση του μπιμπερό και της πιπίλας δεν βοηθά καθόλου στην υγεία των δοντιών.

Απαλλαγείτε όσο πιο σύντομα μπορείτε από αυτά και απολαύστε το γερό και όμορφο χαμόγελο του παιδιού σας.
http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα