Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Εμφυτεύσιμο τσιπ χαρίζει την όραση σε εντελώς τυφλούς- Δείτε τα βίντεο!

Εμφυτεύονται μέσα στο μάτι με πρωτοποριακή μέθοδο και χαρίζουν πάλι την δυνατότητα να ξεχωρίζουν το φως από το σκοτάδι αλλά και να αναγνωρίζουν αντικείμενα.

Το ονόμασαν Argus 2 και είναι ένα τσιπ που χαρίζει το φως σε ανθρώπους που έχουν χάσει εντελώς την ικανότητα να το βλέπουν εξαιτίας μιας κληρονομικής νόσου, της μελαχρωστικής αμφιβληστροπάθειας. Ήδη έχουν εμφυτευτεί περί τα 100 σε ανθρώπους στην Βρετανία, την Γερμανία, το Ριάντ και την Ιταλία ενώ εδώ και ένα χρόνο έχει λάβει έγκριση και από τον αμερικανικό FDA. Το τσιπ στοιχίζει 100.000 ευρώ, εμφυτεύεται μόνο στο ένα μάτι ασθενών στο τελευταίο στάδιο της πάθησης και δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα.

Τέσσερεις από τους χειρουργούς οφθαλμιάτρους που το έχουν τοποθετήσει σε ασθενείς τους, θα παραβρεθούν στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς που θα διεξαχθεί 15-17 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, κ. Ευστρ. Γκοτζαρίδης και ο αντιπρόεδρος Ι. Δατσέρης, εκτός των σημαντικών ανακοινώσεων που θα υπάρξουν στο συνέδριο, η ΕΕΥΑ διευρύνει την προσφορά της με παροχή βοήθειας και συμπαράστασης προς τους ασθενείς με οφθαλμιατρικές παθήσεις με αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια αφορά στην παρακολούθηση λογοτεχνικών έργων και θεατρικών παραστάσεων με ηχητικά μέσα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα