Τα Νέα μας

Πού θα γίνουν 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015.

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα προέβλεπε ότι ως αντιστάθμισμα στις απολύσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια θα γίνονταν 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ετσι, η νέα κυβέρνηση, όπως τόνισε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος  θα προχωρήσει στις προσλήψεις αυτές όπου υπάρχουν ανάγκες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΊ οκ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο. «Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση» υπογράμμισε.

Οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς, «όπου υπάρχουν ανάγκες».

Οι ακριβείς αριθμοί ανά τομέα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί καθώς πρέπει να υπολογιστούν και οι αποχωρήσεις από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας που πρέπει να αναπληρωθούν και που επίσης προσμετρώνται στις προσλήψεις.

Όπως και να 'χει πάντως και το 2015 η κυβέρνηση λέει πως θα κινηθεί στο θέμα των προσλήψεων σε αυστηρά μνημονιακά πλαίσια.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates