Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

ΗΠΑ: Περίπου 500.000 γυναίκες κινδυνεύουν να υποστούν κλειτοριδεκτομή.

Περίπου μισό εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να υποστούν κλειτοριδεκτομή, αναφέρει έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Population Reference Bureau (PRB).

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικής Ανοχής για τον Ακρωτηριασμό Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, η έκθεση αναφέρει ότι βασική αιτία της ραγδαίας αύξησης είναι ο διπλασιασμός της μετανάστευσης από τις αφρικανικές χώρες - όπου και είναι διαδομένη αυτή η βάρβαρη πρακτική - προς τις ΗΠΑ από το 2000 ως το 2013.

Η πρακτική αφορά τον πλήρη ή μερικό ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων των γυναικών και θεωρείται απαραίτητη πριν τον γάμο για τα κορίτσια σε πολλές χώρες, όμως μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες, ακόμη και τον θάνατο.

Αν και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες την έχουν απαγορεύσει, η πρακτική είναι κοινή στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί από το 1996, ενώ με νόμο του 2012 απαγορεύεται η μεταφορά ενός κοριτσιού έξω από τη χώρα προκειμένου να υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή.

Μεγάλο μέρος των γυναικών στις ΗΠΑ που κινδυνεύουν να υποστούν κλειτοριδεκτομή, έχουν γεννηθεί στην Αίγυπτο, την Αιθιοπία ή τη Σομαλία ή είχαν γονείς από τις χώρες αυτές.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ σκοπεύει να δημοσιεύσει τις επόμενες εβδομάδες μια έκθεση για τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των γυναικών στη χώρα, με αποτελέσματα παρόμοια με αυτά της PRB.

http://www.amna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα