Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Που κυμαίνονται οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Διακύμανση των τιμών των τροφίμων, που συνήθως "πρωταγωνιστούν" στο σαρακοστιανό τραπέζι, καταγράφει έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Έτσι, για να στρωθεί και φέτος το τραπέζι της Σαρακοστής, ανάλογα με το τι θα επιλέξει κανείς και από πού θα ψωνίσει, θα χρειαστεί από 0,87% λιγότερα χρήματα συγκριτικά με πέρυσι ως και 3,13% περισσότερα, σύμφωνα με την έρευνα του ΚΕΠΚΑ, το οποίος προειδοποιεί, ωστόσο, ότι "η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει, απαραίτητα, και καλύτερη ποιότητα".

Σουπιές, χταπόδι και ταραμάς, αποτελούν τα τρία είδη που η τιμή τους καταγράφεται αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι (τόσο στην κατώτατη τιμή όσο και στην ανώτερη). Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας του ΚΕΠΚΑ, οι σουπιές, στις 27 Φεβρουαρίου 2014 στοίχιζαν από 7,98 έως και 10 ευρώ, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου φέτος η τιμή τους κυμαινόταν από 8,98 μέχρι και 14 ευρώ- ήτοι αύξηση από 12,53% ως και 28,57%. Αντίστοιχα, οι τιμές του χταποδιού, που πέρυσι κυμαίνονταν από 9,99 - 15 ευρώ, φέτος διαμορφώνονται από 11,99 - 16 ευρώ (20,2%-6,25%) και του ταραμά από 2,54 -5,90 ευρώ πέρυσι σε 3,30-6,50 ευρώ (29,92%-9,23%) φέτος.

Τα κυδώνια, το τουρσί και οι ελιές καλαμών είναι και φέτος τα φθηνότερα τρόφιμα του σαρακοστιανού τραπεζιού, ενώ γαρίδες, μελιτζανοσαλάτα, πιπεράκι τουρσί και καλαμάρια είναι από τα είδη που διατίθενται σε τιμές τόσο μικρότερες όσο και μεγαλύτερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Βάσει αυτής της εικόνας, το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να ερευνούν πριν αγοράσουν, να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων, αλλά και τις υπερβολές στις ποσότητες, να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους, να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους και να καταγγέλλουν στο Κέντρο, όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν, για να μην το ξαναβρεί κανείς μπροστά του. Επίσης, το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα, οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης.


www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα