Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Χωρίς «κούρεμα» η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Στη θέση της μια «προσαρμογή» της ρύθμισης για όσους έχουν να πληρώσουν άμεσα ένα ποσόν

Εκτός νομοσχεδίου της ρύθμισης για τις 100 δόσεις αφήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείου Οικονομικών την πολυδιαφημισμένη πρόταση για «κούρεμα» 50% σε όσους αποπληρώσουν τα χρέη τους μέχρι το τέλος Απριλίου. Αντ αυτού, θα δοθεί η δυνατότητα της μερικής αποπληρωμής του συνολικού χρέους με «αντάλλαγμα» την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, είχε εξαγγείλει ότι σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώσει «εδώ και τώρα» ένα μέρος του χρέους του, η εφορία θα του χάριζε… άλλο τόσο. Έτσι, πληρώνοντας κάποιος το 50% του χρέους, θα μπορούσε να διαγράψει ακόμη και το σύνολο της οφειλής. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη, η οποία επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά καθώς ουδέποτε στο παρελθόν έχει κουρευτεί «κεφάλαιο», φαίνεται να αποσύρεται υπό το βάρος τόσο των νομοθετικών εμποδίων όσο και των αντιρρήσεων των δανειστών. Τι θα μπει στη θέση της; Μια «προσαρμογή» της ρύθμισης ώστε να ευνοηθούν αυτοί που έχουν ένα μέρος των χρημάτων που χρωστούν και είναι διατεθειμένοι να το καταβάλλουν εδώ και τώρα στην εφορία.

Μέχρι σήμερα, για να εξασφάλιζε κάποιος διαγραφή 100% των προσαυξήσεων, θα έπρεπε να είναι σε θέση να πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ. Με την αλλαγή που μελετάται, θα επιτρέπονται και οι μερικές αποπληρωμές. Δηλαδή, αν κάποιος χρωστάει 10.000 ευρώ (8000 ευρώ κεφάλαιο και 2000 ευρώ τόκους) πληρώνοντας 4000 ευρώ, θα μπορεί να γλιτώσει και 1000 ευρώ από τις προσαυξήσεις.

Με στόχο να μην αυξηθεί ο βαθμός «πολυπλοκότητας» της ρύθμισης, και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει πλέον το «κούρεμα» θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό, ότι στη ρύθμιση δεν θα ενσωματωθούν ούτε εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι, ο οφειλέτης, θα έχει να διαλέξει μια συνταγή ρύθμισης, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων με τις οποίες θέλει να πληρώσει και το ποσοστό των προσαυξήσεων που θέλει να διαγράψει.

Η ελάχιστη δόση, θα παραμείνει στα 20 ευρώ ενώ οι επιλογές του θα είναι οι ακόλουθες:

Τρόπος πληρωμής           Ποσοστό διαγραφής προσαυξήσεων (%)

1. Εφάπαξ                           100

2. Από 2 έως 5 δόσεις         90

3. Από 6 έως 10 δόσεις       80

4. Από 11 έως 20 δόσεις     75

5. Από 21 έως 30 δόσεις     70

6. Από 31 έως 40 δόσεις      65

7. Από 41 έως 50 δόσεις      60

8. Από 51 έως 60 δόσεις      55

9. Από 61 έως 70 δόσεις      50

10. Από 71 έως 80 δόσεις    45

11. Από 81 έως 90 δόσεις    40

12. Από 91 έως 100 δόσεις  30


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα