Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Στους 3,5 εκατ. όσοι χρωστούν στην Εφορία.

Ζήτημα ζωής και θανάτου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς υπερβολή, η επιτυχία των διαδοχικών ρυθμίσεων οφειλών, που επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, αφού τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι γεννιέται ένας νέος «στρατός» οφειλετών.
Στο τέλος Φεβρουαρίου είχαν δημιουργηθεί άλλα περίπου 900 εκατ. ευρώ νέων οφειλών, που προστίθενται στα περίπου 800 του Ιανουαρίου και πλέον από τις αρχές του 2013 ως σήμερα μιλάμε για ένα stock 21,661 δις ευρώ, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρέη μικρότερα των 3.000 ευρώ. Λίαν ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που αποτυπώνουν τον αριθμό των οφειλετών, αφού μέσα σε μόλις ένα μήνα- και με την προσδοκία βέβαια της νέας ρύθμισης- άλλοι περίπου 30.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους. Αν ανατρέξει, δε, κανείς στο συνολικό αριθμό των νέων οφειλετών- δηλαδή από τις αρχές του 2013- βρίσκει τον απίστευτο αριθμό των 3.455.444 φορολογούμενων!
Αυτό που δημιουργεί προβληματισμό είναι η αποτυχία των προηγούμενων ρυθμίσεων. Δεν είναι μόνο η υποτυπώδης ανταπόκριση, αναλογικά με τον όγκο των οφειλών, αλλά κυρίως ο αριθμός εκείνων που μπήκαν και. βγήκαν, δηλαδή όσων έχασαν τις ρυθμίσεις τους. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από την Πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων- που χαρακτηρίστηκε εξ αρχής ως απωθητική και αποτυχημένη με ευθύνη της Τρόικας- έχουν. εξέλθει 37.300 φορολογούμενοι, αφήνοντας στον «αέρα» περίπου 322 εκατ. ευρώ. Από αυτούς, μόνο οι 2.749 έχουν υποστεί, πάντως, μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.


Γιώργος Παππούςhttp://www.iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα