Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Δημόσιο: Ψαλίδι 45% στο μέρισμα των συνταξιούχων.

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών το Μάιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου ενδέχεται να καταλήξει τελικά στο «κούρεμα» του μερίσματος που χορηγεί στους δημοσίους υπαλλήλους.

Οπως αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, ουσιαστικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου επαρκούν για την καταβολή μόνο του μερίσματος του Απριλίου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι λύσεις που εξετάζονται από τη διοίκηση, δεδομένου ότι με το λεγόμενο e-mail Βαρουφάκη παραμένει ο όρος της κατάργησης των κοινωνικών πόρων προς τα Ταμεία, είναι η μείωση του μερίσματος που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, με ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών ασφαλιστικών εισφορών για τους υπαλλήλους που εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόση θα είναι η μείωση που θα επιβληθεί στους 230.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν το μέρισμα, αλλά και πόση θα είναι η αύξηση των εισφορών καθώς το Ταμείο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του θα πρέπει να βρει 158 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στους επόμενους μήνες το ΜΤΠΥ θα χρειαστεί: 5,2 για το μέρισμα του Μαΐου, 17,5 εκατομμύρια για το μέρισμα του Ιουνίου, από 17,7 εκατομμύρια για τα μερίσματα Ιουλίου και Αυγούστου και από 20 εκατομμύρια για τα μερίσματα ως και τον Ιανουάριο του 20016.

Χωρίς την έγκριση επιχορήγησης είναι πολύ πιθανό η διοίκηση του Ταμείου να προχωρήσει στη μείωση που προβλέπει και ο νόμος για τη ρήτρα μείωσης των μερισμάτων και φτάνει ακόμη και το 45% αυτού.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα