Τα Νέα μας

5 έξυπνες συμβουλές για λαμπερά μαλλιά όλο τον χρόνο.

Πάντα ζήλευες τα μαλλιά της αδερφής σου. Μακριά, λαμπερά, λεία και μυρωδάτα. Τα δικά σου σού φαίνονταν πάντα πιο θαμπά, μπερδεύονταν συνεχώς και έσπαγαν αρκετά συχνά. Κάθε φορά, λοιπόν, που τη ρωτούσες να σου πει τα μυστικά για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών της, πρώτα σε μάλωνε που δεν τα πρόσεχες αρκετά και στη συνέχεια, σου αράδιαζε τρόπους για να έχεις κι εσύ ένα περιποιημένο αποτέλεσμα.

Ακολούθησε, λοιπόν, 5 έξυπνες συμβουλές που θα σου χαρίσουν λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο τον χρόνο.

1. Τι πρέπει να προσέχεις όταν λούζεσαι.

Μη χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα σαμπουάν και φρόντισε να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με χλιαρό -προς κρύο- νερό, γιατί το ζεστό ή πολύ καυτό τα θαμπώνει. Επιπλέον, προσπάθησε να μην τα λούζεις καθημερινά, αλλά μέρα παρά μέρα, γιατί θα τα δεις να λαδώνουν πιο εύκολα.

2. Μην το παρακάνεις με τα προϊόντα για τα μαλλιά.

Χρησιμοποίησε ένα έλαιο για τα μαλλιά, που θα τα κάνει να δείχνουν λαμπερά, ένα προϊόν κατά της θερμότητας ή ένα προϊόν με μετάξι για προστασία και ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά προσπάθησε να αποφύγεις καθημερινή χρήση λακ, spray ή άλλων προϊόντων που βαραίνουν τα μαλλιά σου.

3. Κάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου;
Αν έχεις μαλλιά μέχρι τον ώμο ή πιο κοντά, καλό είναι να τα κόβεις και να καθαρίζεις τις άκρες κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αν πάλι, έχεις μακριά μαλλιά, μπορείς να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 8 περίπου εβδομάδες. Το να φροντίζεις τις άκρες είναι εξίσου σημαντικό με το να καθαρίζεις την ψαλίδα.

4. Μην κάνεις άσκοπη χρήση των ηλεκτρικών εργαλείων για τα μαλλιά.

Ναι, μπορεί να λατρεύεις τα ολόισια μαλλιά ή τις ανάλαφρες μπούκλες, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με το πιστολάκι, την πρέσα ή το ψαλίδι για τις μπούκλες. Προσπάθησε να μην τα χρησιμοποιείς καθημερινά και να περιορίσεις τη χρήση τους στις 2 με 3 μέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις τακτικά προϊόντα κατά της θερμότητας και σιλικόνη ή μετάξι για τις άκρες.

5. Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου.

Μην το παρακάνεις με τις βαφές ή το ντεκαπάζ. Αν πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου, μπορείς να το προγραμματίζεις κάθε 4 εβδομάδες. Επιπλέον, να θυμάσαι πως μερικές ανταύγειες ίσως είναι ιδανικές, για να μην περνάς κάθε τόσο τη ρίζα με χρώμα.


http://joytv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates