Τα Νέα μας

Μάθετε για το αιφνίδιο εξάνθημα στα παιδιά από 6μ έως 3 ετών.

Το αιφνίδιο εξάνθημα ή 6η εξανθηματική νόσος είναι μια πολλή συνηθισμένη ίωση του ανώτερου αναπνευστικού, που οφείλεται στον ερπητοϊό 6 και προσβάλλει παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 3 ετών περίπου.

Το παιδί παρουσιάζει πολύ υψηλό πυρετό, ο οποίος διαρκεί περίπου τρεις μέρες. Το 20% των παιδιών μάλιστα κάνουν και πυρετικούς σπασμούς. Όταν σταματήσει ο πυρετός, τότε εμφανίζεται το εξάνθημα. Πρόκειται για μικρές κόκκινες κηλίδες, που ξεκινούν από το κορμό και σταδιακά εξαπλώνονται στα άκρα και στο πρόσωπο του παιδιού, χωρίς όμως να του προκαλούν πόνο ή φαγούρα.

Στη φάση του εξανθήματος το παιδί δεν εμφανίζει πυρετό, τρώει ικανοποιητικά και γενικά είναι ευδιάθετο. Το εξάνθημα διαρκεί περίπου όσες μέρες κράτησε και ο πυρετός, δηλαδή σε δυο τρεις μέρες εξαφανίζεται, γεγονός που σημαίνει ότι η ίωση έχει κάνει τον κύκλο της.

Για το αιφνίδιο εξάνθημα δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε κανένας άλλος τρόπος πρόληψης. Επίσης, ο παιδίατρος δεν πρόκειται να χορηγήσει στο παιδί αντιβίωση, αφού η συγκεκριμένη αρρώστια δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη θεραπεία. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίζετε τον πυρετό με αντιπυρετικά και χλιαρά μπάνια και να φροντίζετε να πίνει το παιδί πολλά υγρά, για να μην αφυδατωθεί.


http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates