Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η ομάδα σχεδιαστών της Dopa Solutions δημιούργησε το πρώτο στυλό το οποίο ονομάζεται ARC και προορίζεται για άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και δεν ελέγχουν καλά τις κινήσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να επηρεάζεται και η γραφή τους.

Η δυσλειτουργία στον τρόπο γραφής είναι συχνό φαινόμενο σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και ονομάζεται «micrographia». Η micrographia έχει ως αποτέλεσμα τα γράμματα να γίνονται συνεχώς πιο μικρά και στριμωγμένα, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να σταματούν να γράφουν και να ζωγραφίζουν.


 Το ARC pen χρησιμοποιεί κινητήρες υψηλής συχνότητας οι οποίοι δημιουργούν δονήσεις με αποτέλεσμα τον πιο καθαρό τρόπο γραφής. Οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στο 86% του δείγματος. Οι κινητήρες μέσα στο ARC διεγείρουν τους μύες του χεριού και μειώνουν την προσπάθεια που χρειάζεται για να κινηθεί το στυλό στο χαρτί.

Σήμερα ένα στα 500 άτομα υποφέρουν από τη νόσο του Parkinson και πέρα από τα φάρμακα, είναι πολύ θετικό να βλέπουμε καθημερινά αντικείμενα που διαμορφώνονται ειδικά για τα άτομα αυτά και τους κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.


http://techblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα