Τα Νέα μας

Πρόστιμο για τους γονείς αν το παιδί είναι παχύ!

Ένα καινούριο νομοσχέδιο συζητιέται αυτές τις μέρες στο Puerto Rico, που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις μεταξύ των γονιών. Πιο συγκεκριμένα , το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι γονείς θα πληρώνουν πρόστιμο 800 δολαρίων, αν δεν βοηθούν τα παιδιά τους να χάσουν βάρος.

Στο Puerto Rico το 28% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό βάρος και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι γονείς των υπέρβαρων παιδιών θα καλούνται στο σχολείο και εκεί θα ενημερώνονται από ειδικούς σχετικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία και τη ζωή των παιδιών τους.

Στη συνέχεια θα δίνεται στους γονείς ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο από διατροφολόγους, καθώς και ένα πρόγραμμα άσκησης, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει το παιδί τους πάντα με την επίβλεψη και την υποστήριξη τους. Αν μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο, το παιδί δεν έχει καταφέρει να χάσει βάρος, τότε οι γονείς θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 800$.

Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουν τους γονείς να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το θέμα της παχυσαρκίας των παιδιών τους, ωστόσο μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκύψει, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν τελικά να περάσουν τον νόμο.


http://mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates