Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Η ανθυγιεινή διατροφή των παιδιών επηρεάζει αρνητικά τη μελλοντική υγεία της καρδιάς.

Νέα έρευνα αναφέρει ότι όσο καλύτερα εφοδιάζουμε τα παιδιά ώστε να κάνουν υγιεινές επιλογές στη διατροφή τόσο θα διατηρείται η καρδιαγγειακή τους υγεία στην ενήλικο ζωή.

Η διατροφή στην παιδική ηλικία έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην κατοπινή τους υγεία, προειδοποιεί νέα έρευνα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes’’, αναφέρει ότι η υγεία της καρδιάς που είναι στο επιθυμητό επίπεδο στη γέννηση μπορεί ενδεχομένως να υποχωρήσει σημαντικά με τις ανθυγιεινές παιδικές συμπεριφορές.

Ο ερευνητής Donald M. Lloyd-Jones, του Northwestern University, στο Σικάγο, δήλωσε ότι όσο καλύτερα εφοδιάζουμε τα παιδιά ώστε να κάνουν υγιεινές επιλογές τόσο θα διατηρείται η καρδιαγγειακή τους υγεία στην ενήλικο ζωή. Και όσοι διατηρούν την υγεία της καρδιάς στη μέση ηλικία ζουν πολύ περισσότερο και είναι πολύ πιο υγιείς όσο ζουν.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι, γενικά τα παιδιά ξεκινούν με καλή καρδιακή υγεία και αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ερευνητής, αν ακολουθούν άσχημη διατροφή αυτό θα χειροτερεύσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος και τα επίπεδα χοληστερόλης τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος, την υγιεινή διατροφή, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση σε παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα NHANES το διάστημα 2003-10.

Σε δείγμα 8,961 παιδιών οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όλα τα παιδιά είχαν τουλάχιστον έναν ιδανικό δείκτη αλλά κανένα δεν είχε και τους 4.

Ο Lloyd-Jones, πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε ακόμα καλύτερα στοιχεία, αλλά πως αυτό που βλέπουμε είναι ότι χάνουμε μεγάλο μέρος της καρδιαγγειακής μας υγείας πολύ νωρίς, κάτι που ανοίγει το δρόμο για μη υγιείς ενήλικες.


http://www.iatronet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα