Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Ρύθμιση για όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

Σε μία προσπάθεια για να τονώσει τη ρευστότητα των τραπεζών η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι σε όσους αποφασίσουν να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Υπολογίζεται πως μέσα σε μία πενταετία περίπου 100 δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά.
Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 233 δισ. ευρώ σήμερα πλέον, έπειτα και από το «κύμα» εκροών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο, εκτιμάται ότι κυμαίνονται γύρω στα 140 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

Σύμφωνα με τα «Νέα», το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αφού πρώτα καταβάνουν το φόρο. Μάλιστα αν αποφασίσουν επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους ή να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε επενδύσεις στη χώρα τότε ενδεχομένως ο φόρος να είναι μικρότερος.

Από την άλλη πλευρά πάντως βαριές καμπάνες περιμένουν αυτούς που δεν ανταποκριθούν, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο και όποιοι πιαστούν στην τσιμπίδα των ελεγκτών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα