Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η 6η ημέρα του μήνα Μαρτίου, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία που παρατηρείται στα σχολεία είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδία σε όλο τον κόσμο.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται επαναλαμβανόμενη βία αλλά και πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά σε πιο αδύναμα κυρίως παιδιά εντός αλλά και εκτός του χώρο του σχολείο.

Τα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού, κλείνονται στον εαυτό τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τρομάζουν, αποκόβονται από το σύνολο ενώ πολλές φορές παραιτούνται και από την ζωή.
Σημείωση!

Έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα στην χώρα μας αποδεικνύουν ότι το 10% του συνόλου των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας από συνομηλίκους τους ή ακόμα και από παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το ποσοστό των παιδιών που ασκούν σχολικό εκφοβισμό ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1. Φυσικά, το ποσοστό των αγοριών υπερτερεί στα περιστατικά σωματικής βίας ενώ τα κορίτσια, συνήθως, είναι πρωταγωνίστριες περιστατικών κυρίως λεκτικής βίας.

http://ipop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα