Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σχέση με διαφορά ηλικίας.

Σε άλλες εποχές, ήταν η πιο κατάλληλη η σχέση μεταξύ ενός μεγάλου άντρα και μιας νεώτερης γυναίκας και ήταν αυτό, που μπορούσε να οδηγήσει με επιτυχία στο γάμο. Ο άντρας έπρεπε να είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα. Με τη χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση της γυναίκας, η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο ηλικιών έγινε πιο μικρή.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, παρατηρείται αρκετά συχνά επανάληψη αυτού του παλιομοδίτικου μοντέλου, δηλαδή ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, με τον άντρα να απέχει ηλικιακά από τη γυναίκα 15, 20 και 25 χρόνια. Ένα πολύ συχνό φαινόμενο είναι ώριμοι άντρες να δημιουργούν σχέση με νεαρές κοπέλες, εγκαταλείποντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μια σύζυγο έπειτα από είκοσι και τριάντα χρόνια γάμου με παιδιά.

Από την πλευρά της, η νεότερη γυναίκα αναζητά τον ισχυρό, με περισσότερη αυτοπεποίθηση άντρα, που θα μπορεί να την στηρίξει οικονομικά και να της παρέχει αυτά που επιθυμεί. Αλλά και ερωτικά αυτή η σχέση για πολλές νέες γυναίκες υπερτερεί, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη εμπειρία, από την ανώριμη σεξουαλικά συμπεριφορά των συνομηλίκων της νεαρών αντρών. Ένας άλλος λόγος που νεαρές γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες, είναι η οικονομική και συναισθηματική κάλυψη που μπορεί να τους παρέχει, ένας ώριμος σε ηλικία σύντροφος.

Οι άντρες από τη δική τους πλευρά, όταν προτιμούν νεαρές γυναίκες, έλκονται από το γεγονός ότι σε αυτήν τη σχέση ενισχύεται το «εγώ» τους, τους κάνει να νοιώθουν νεότεροι, ζώντας πολύ συχνά μέσα σε μια αυταπάτη. Για ένα μεγαλύτερο άντρα, μια νεαρή γυναίκα έχει περισσότερη ενέργεια, αυθορμητισμό, μικρότερη ερωτική εμπειρία με άντρες, ενώ δεν αντιμετωπίζει τα γεγονότα με τη σοβαρότητα και τους κανόνες που θέτει μια πιο ώριμη και κουρασμένη γυναίκα.

Μια τέτοια σχέση είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, με αρνητικές συνέπειες για τη σχέση. Το κυριότερο είναι ότι ο άντρας μπορεί να αισθανθεί κάποια στιγμή ότι η γυναίκα τον εκμεταλλεύεται λόγω της κοινωνικής θέσης, της οικονομικής άνεσης και του ονόματος που μπορεί να της παρέχει. Κι αυτό γιατί, είναι γενικά σπάνιο να δούμε σχέση νεαρής γυναίκας με μεγαλύτερο άντρα που δεν της παρέχει ασφάλεια και άνεση. Φυσικά πολλές από αυτές τις σχέσεις χαρακτηρίζονται από δυνατά και αληθινά αισθήματα και από τις δύο πλευρές, με έναν άντρα τρυφερό, ήρεμο και ώριμο και μια γυναίκα ευτυχισμένη και ήρεμη να προσφέρει όλα τα θετικά που απορρέουν από τα νιάτα της.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε μια τέτοια σχέση, είναι οι διαφορές που αφορούν τη διάθεση, τα ενδιαφέροντα, τη διασκέδαση, την επιλογή του τρόπου ζωής. Αν αυτά δεν συμβαδίζουν, μπορεί η γυναίκα να χάσει γρήγορα το ενδιαφέρον της, αναζητώντας συντροφιά σε συνομήλικους της άντρες. Η νεότερη γυναίκα θα θελήσει και να αποκτήσει παιδιά, κάτι που ίσως δεν ενδιαφέρει τον μεγαλύτερο σύντροφό της, εάν είναι ήδη πατέρας από προηγούμενο γάμο του.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω είναι προβλήματα, που εάν υπάρχουν αληθινά συναισθήματα στη σχέση, μπορούν να ξεπεραστούν. Σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορεί να αποδειχθούν υπέροχες, γιατί πέρα από τις όποιες πρακτικές δυσκολίες, αυτό που έχει πάντα σημασία σε κάθε σχέση, είτε υπάρχουν διαφορές είτε όχι, είναι η επικοινωνία.

Για κάποιες γυναίκες οι μεγαλύτεροι άντρες ανεξάρτητα του αν είναι επιτυχημένοι ή όχι, είναι οι καλύτεροι, γιατί με την ηλικία έρχεται και η εμπειρία. Οι περιορισμοί δεν χωρούν και το σωστό ή το λάθος, δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να απαντηθεί.


http://www.mama365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα