Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πανελλαδικές: Το μάθημα-μπαλαντέρ θα κρίνει το αποτέλεσμα.Με ένα επιπλέον μάθημα-μπαλαντέρ λύθηκε ο γρίφος του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016.
Σύμφωνα με το σχέδιο του νέου συστήματος που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα. Θα μπορούν, όμως να επιλέξουν και ένα πέμπτο μάθημα, η εξέταση στο οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν και σχολές ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Η προσθήκη του πέμπτου μαθήματος κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των σχολών που θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν οι υποψήφιοι.
Με βάση το σύστημα Αρβανιτόπουλου, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν σχολές μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο, δηλαδή κατά περίπτωση έως και 40 σχολές. Δηλαδή, αυτό το σύστημα μοιάζει με εκείνο των Δεσμών. Με την προσθήκη του μαθήματος-μπαλαντέρ κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει από 60 έως 140 σχολές ανά κλάδο.

Συγκεκριμένα:
  • Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν σε Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά για να εισαχθούν στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου ανθρωπιστικών σπουδών (νομικές, φιλολογίες κ.ά.).
  • Οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης θα εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία για τις σχολές των θετικών επιστημών (2ο πεδίο).
  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης οικονομικών και πολιτικών σπουδών θα εξετάζονται σε Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τις σχολές οικονομίας, διοίκησης (4ο πεδίο).
Τ μαθήματα-μπαλαντέρ ανά επιστημονικό πεδίο:
  • Εάν κάποιος υποψήφιος θέλει να εισαχθεί στις Επιστήμες Υγείας, θα πρέπει να εξετασθεί και στη Βιολογία. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος μπορεί να θέλει να διεκδικήσει και μία θέση σε ένα ΤΕΙ Υγείας (π.χ. λογοθεραπεία).
  • Εάν κάποιος θέλει να εισαχθεί στα Παιδαγωγικά Τμήματα, πρέπει να εξετασθεί στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.
  • Για τα Τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών πρέπει να εξετασθεί στη Φυσική Γενικής Παιδείας.
  • Εάν κάποιος υποψήφιος θέλει να εισαχθεί στα τμήματα οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, πρέπει να εξετασθεί στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
  • Εάν κάποιος υποψήφιος θέλει να εισαχθεί στα τμήματα ανθρωπιστικών επιστημών, πρέπει να εξετασθεί στην Ιστορία Γενικής Παιδείας.
  • Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει το «κλειδί» για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας.
Για το σχέδιο θα κληθούν να δώσουν τη γνώμη τους το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η ΟΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα