Τα Νέα μας

Προστασία από τα τεκμήρια φέτος.

Απόλυτη θα είναι τελικά η προστασία από τα τεκμήρια για όσους κινδύνευαν να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 26%, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα παρά ελάχιστο ή μηδενικό εισόδημα.

Με μια ακόμα παρέμβαση στη διάταξη που είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, η ασπίδα έναντι των τεκμηρίων σηκώνεται αναδρομικά από 1/1/2014, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι τα περσινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν φέτος, θα έχουν την προστασία των νέων διατάξεων.


Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Παρασκευή


Κατ' αρχάς όσοι δεν έχουν κανένα εισόδημα, αλλά πιάνονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ ή από κάποιο τεκμήριο Ι.Χ., θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα καλυφθούν από το έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Απόλυτη είναι η προστασία και για όσους έχουν μόνο μικρά εισοδήματα από ακίνητα και τόκους καταθέσεων, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα εφαρμόζεται η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη των 3.000 ευρώ, που θα είχε ως αποτέλεσμα την υπερφορολόγηση τους. Κι αυτό, γιατί αν ίσχυε το τεκμήριο των 3.000 ευρώ και υπερέβαινε αυτό το μικρό πραγματικό εισόδημα, τότε οι εν λόγω φορολογούμενοι θα φορολογούνταν με 26% από το πρώτο ευρώ! Και σε αυτήν την περίπτωση, η ασπίδα θα ισχύσει αναδρομικά για τα περσινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν φέτος.
 
Γιώργος Παππούς

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates