Τα Νέα μας

Λιγότεροι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αν και οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τη χρονιά που έρχεται θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή κοντά στις 70.000, όλα δείχνουν ότι λόγω του αλαλούμ με τις μετεγγραφές που επιβάρυναν κατά πολύ τα τμήματα του κέντρου θα υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στους εισακτέους.

Το μέτρο είναι υπό συζήτηση, ωστόσο εάν εφαρμοστεί, αναμένεται να εκτινάξει τις βάσεις των τμημάτων αυτών, αλλάζοντας τα δεδομένα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ποιες σχολές θα ζητήσουν μείωση εισακτέων

Μάλιστα εκεί που αναμένεται να πέσει το μεγαλύτερο μαχαίρι είναι στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σχολές όπως αυτές του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και του Αριστοτέλειου που πέρυσι δέχθηκαν σχεδόν το σύνολο όσων ζήτησαν μετεγγραφές θα είναι σε θέση να έχουν πολύ λιγότερους εισακτέους. Οι σχολές μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ, η ιατρική και τα παιδαγωγικά του ΕΚΠΑ αλλά και αρκετές σχολές του Αριστοτέλειου της Θεσσαλονίκης ήδη έχουν ζητήσει μεγάλες περικοπές στους εισακτέους.

Παράλληλα από τα ιδρύματα ζητείται να μπει ένα πλαφόν στις μετεγγραφές κοντά στο 15 με 20% έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι σχολές με πολλαπλάσιους φοιτητές από εκείνους που πραγματικά μπορούν να δεχθούν.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates