Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Εμβολιάστε τα παιδιά κατά της ιλαράς.

Η επιδημία ιλαράς, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στις ΗΠΑ, φαίνεται πως απειλεί και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να απευθύνει έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν άμεσα τα παιδιά τους.

Στις ΗΠΑ η επιδημία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της Disneyland τον Δεκέμβριο του 2014, όπου κάποιο άτομο που είχε ήδη μολυνθεί από τον ιό κόλλησε δεκάδες ανεμβολίαστα παιδιά και άτομα του προσωπικού. Από την αρχή του 2015 η επιδημία εξαπλώθηκε σε 14 πολιτείες της Αμερικής και στο Μεξικό, ενώ τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος Barack Obama απηύθυνε έκκληση στον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Η ιλαρά είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για μια ακίνδυνη παιδική αρρώστια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως τύφλωση, εγκεφαλίτιδα, ωτίτιδα, πνευμονία και, σε σπάνιες περιπτώσεις, θάνατο. Ήδη στην Γερμανία είχαμε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της ιλαράς, όταν ένα μωρό μόλις 18 μηνών έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα.

Για την προστασία από την ιλαρά κυκλοφορεί το τριπλό εμβόλιο MMR(ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας), το οποίο σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη είχε συνδεθεί με την εμφάνιση αυτισμού. Αυτή ήταν και η αιτία που πολλοί γονείς αρνούνταν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα η εξαφανισμένη ιλαρά να επιστρέψει. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί από νέες έρευνες, το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεί την μοναδική ασπίδα προστασίας ενάντια στην ιλαρά.


http://mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα