Τα Νέα μας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.


Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό, αλλά και πλήθος φορέων και οργανώσεων καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2 μ.μ. και σε συναυλία στις 4 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη 1μ.μ., στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς την ίδια ώρα και στην Πάτρα στις 11π.μ. στη Πλατεία Γεωργίου.


http://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates