Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Η διακοπή του καπνίσματος δεν... παχαίνει.

Όποιος κόβει το κάπνισμα παχαίνει και είναι μέσα στα νεύρα. Δύο από τους πιο συχνούς μύθους που επικαλούνται όσοι έχουν αυτή την κακή συνήθεια.

Κι όμως, αυτό δεν ισχύει, όπως αναλύουν ειδικοί στην Daily Mail, καταρρίπτοντας τις κοινές αντιλήψεις που έχουν οι καπνιστές.

1ος μύθος: Αν κόψω το κάπνισμα θα παχύνω
Υπάρχουν αποδείξεις ότι το κάπνισμα προκαλεί μεγαλύτερη συσσώρευση λιπώδους ιστού που περιβάλλει τα έντερα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία. Οσο περισσότερο καπνίζει κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να συσσωρεύσει λίπος στην κοιλιά.

2ος μύθος: Το τσιγάρο περιορίζει την όρεξη
Η νικοτίνη αναστέλλει την ινσουλίνη, την ορμόνη που διασπά τα σάκχαρα στο αίμα. Κάτι που προκαλεί υπεργλυκαιμική κατάσταση- συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με διαβήτη-  η οποία κάνει τον καπνιστή να αισθάνεται χορτάτος. Αυτό όμως αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακές νόσους και διαβήτη τύπου 2.

3ος μύθος: Το κάπνισμα καλμάρει τα νεύρα
Συνήθως οι καπνιστές αποδίδουν την κακή συνήθεια στο στρες, αλλά στην πραγματικότητα ο εθισμός στη νικοτίνη τους κάνει περισσότερο αγχωμένους τις στιγμές που δεν καπνίζουν. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι οι καπνιστές έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος από ότι οι μη καπνιστές.

4ος μύθος: Θα αισθάνομαι άρρωστος αν κόψω το τσιγάρο
Στην πραγματικότητα, η διακοπή θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Το κάπνισμα το αδυνατίζει, οπότε υπάρχει μικρότερη προστασία από βακτήρια, ιούς και λοιμώξεις. Η διακοπή θα κάνει πιο εύκολη την αποφυγή ιώσεων και γρίπης.

5ος μύθος: Χωρίς τσιγάρο δεν έχω ενέργεια
Η διακοπή του καπνίσματος αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας. Μέσα σε 2-12 εβδομάδες από τη στιγμή που θα σταματήσει κάποιος να καπνίζει, το κυκλοφορικό βελτιώνεται και έτσι γίνεται πιο εύκολη κάθε σωματική δραστηριότητα.

6ος μύθος: Δεν ξέρω τι να κάνω με τα χέρια μου, θα τρώω περισσότερο
Αντικαταστήστε τη συνήθεια με μία άλλη. Μία καλή λύση είναι η άσκηση.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα