Αισθάνεστε σαν να μην αναγνωρίζετε τον εαυτό σας και έχετε χάσει την ηρεμία σας; Ίσως η ερωτική σας σχέση να είναι αυτή που... δηλητηριάζει την καθημερινότητά σας.
Τα συμπτώματα είναι πάντα παρόμοια... Νιώθετε πως ό,τι κι αν κάνετε δεν είναι ποτέ αρκετό, είστε περισσότερο αγχωμένη και κουρασμένη παρά χαρούμενη και ευτυχισμένη μέσα στη σχέση σας; Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση αυτή είναι τοξική... Μάθετε κι εσείς να τα αναγνωρίζετε και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα.

• Νιώθεις ότι δεν κάνεις τίποτα σωστό; Το άλλο πρόσωπο σου λέει με έμμεσο συνήθως τρόπο πόσο ανεπαρκής είσαι και δεν χάνει αφορμή να τονίζει τα λάθη σου. Με λίγα λόγια, σε αντιμετωπίζει σαν να σου κάνει χάρη και σε κρίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να νιώθεις άσχημα και να πιστεύεις πως δεν αξίζεις.
• Τα πάντα περιστρέφονται γύρω του; Συζητάτε πάντα για ό,τι τον απασχολεί, αλλά δεν ρωτάει για τα συναισθήματά σου, ενώ όποτε προσπαθείς να τα εκφράσεις, στο τέλος πάντα η κουβέντα επιστρέφει στα δικά του προβλήματα.
• Αισθάνεσαι ανεξήγητη κόπωση; Κάθε μέρα που περνάει με το σύντροφό σου είναι για εσένα ένας αληθινός... αγώνας επιβίωσης. Δεν σε αφήνει να χαρείς τη ζωή σου και τις στιγμές σας μαζί και βρίσκει παντού κάτι αρνητικό. Έτσι κι εσύ νιώθεις διαρκώς κουρασμένη και μίζερη χωρίς εμφανή αίτια.
• Δεν νιώθεις άνετα με το σύντροφο σου; Έχεις μια περίεργη αίσθηση πως για να είσαι μαζί του, δεν μπορείς να είσαι αυθεντική, να εκφράζεσαι και να λες αυτό που πιστεύεις.
• Νιώθεις πως δεν εξελίσσεσαι; Ο σύντροφός σου αντιμετωπίζει με δυσπιστία κάθε καινούργια σου προσπάθεια, δεν σε υποστηρίζει, ενώ με πλάγιο τρόπο σου τονίζει πως ό,τι και να κάνεις, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, ούτε να αλλάξεις.


myself.gr