Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Ποιοι χάνουν τη σύνταξη στα 55 και πάνε στα 62.

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και εφόσον δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν από τα 55 στα 62.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα νέα όρια ηλικίας θα επηρεάσουν -όπως το λέει ξεκάθαρα η νεότερη εκδοχή των μέτρων που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες- όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη.

Δηλαδή θα επηρεάσουν είτε όσους έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα με το χρόνο ασφάλισης, χωρίς να έχουν πιάσει ακόμη την ηλικία εξόδου, είτε έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης.
Οι αλλαγές θα γίνουν εντός του 2015, μετά το δεύτερο εξάμηνο, και ο χρόνος εφαρμογής του νέου νόμου θα είναι το 2016.

Το «κλειδί» των επικείμενων ρυθμίσεων δεν είναι μόνο ότι θα ξεκινήσουν από το 2016, αλλά και το μεταβατικό διάστημα που θα προβλεφθεί -αν προβλεφθεί- για όσους έχουν μεν κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά απέχουν 2 ή 3 έτη για να πιάσουν και την ηλικία εξόδου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων που χάνουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται με γενικές ή ειδικές διατάξεις πριν από τα 62 είτε με μειωμένη είτε με πλήρη σύνταξη είναι:

  •     Άνδρες που υπηρετούν στο Δημόσιο πριν από το 1983 και βγαίνουν σε σύνταξη με 35ετια χωρίς όριο ηλικίας.
  •     Άνδρες και γυναίκες του Δημοσίου με πρόσληψη μετά το 1983, που συνταξιοδοτούνται, έχοντας ανήλικο παιδί και 25 έτη υπηρεσίας στα 52 έτη, ενώ μπορούν να βγουν στα 58 ή τα 59 έτη με 35 ή 37 έτη.
  •     Οι ίδιοι ασφαλισμένοι, με λιγότερα χρόνια μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη από 56 ως 58 και πλήρη από τα 61 ως τα 63.
  •     Γυναίκες που υπηρετούν στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες με ή χωρίς ανήλικο παιδί, αλλά και μητέρες ασφαλισμένες πριν από το '93 στο ΙΚΑ που έχουν ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα ως το 2012.
  •     Άνδρες και γυναίκες που κατοχυρώνουν δικαίωμα στο ΙΚΑ με 10.500 ένσημα ως το 2012, αλλά και γυναίκες που κατοχυρώνουν έξοδο με όριο τα 57 ή τα 55 ( για μειωμένη) με 10.000 ένσημα ως το 2012.

http://www.iefimerida.gr/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα