Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πώς θα πέσουν οι «καμπάνες» των τεκμηρίων - Ποιοι και τι θα πληρώσουν.

Μπορεί τα τεκμήρια να βαίνουν προς κατάργηση- σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών- ωστόσο πριν σιγήσουν οι «καμπάνες», θα πέσουν βαριές σε όσους δεν μπορούν να καλύψουν δαπάνες αγορών και δαπάνες διαβίωσης, με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η διαφορά μεταξύ του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε από το φορολογούμενο, τη σύζυγο του και τα εξαρτώμενα μέλη και του τεκμαρτού εισοδήματος, φορολογείται κατά περίπτωση με:

  •     τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών- συνταξιούχων, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από μισθωτή εργασία ή/και συντάξεις ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή δεν υπάρχει εισόδημα από καμία κατηγορία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα ενεργοποιείται το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
  •     τη φορολογική κλίμακα των επιτηδευματιών, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβάλλεται φόρος 26% από το πρώτο ευρώ.
  •     το φορολογικό συντελεστή 13% εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από ατομική αγροτική επιχείρηση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από ατομική αγροτική επιχείρηση.
  •     τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών- συνταξιούχων, εφόσον ο φορολογούμενος είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ το κρινόμενο φορολογικό έτος. Αυτό σημαίνει ότι ο εν λόγω άνεργος θα καλύπτεται από το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο με τους αναλυτικούς πίνακες ΕΔΩ


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα