Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Ανοίγει σήμερα το TAXIS για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ως... μάννα εξ ουρανού περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα ευρώ που θα μπουν στα κρατικά ταμεία από τη νέα ρύθμιση οφειλών, η οποία ενεργοποιείται από σήμερα.

Το... προσκλητήριο αφορά σε περίπου 3.000.000 οφειλέτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ως 5.000 ευρώ. Ενδόμυχη ελπίδα του υπουργείου Οικονομικών είναι όμως η ανταπόκριση μεγάλων οφειλετών, με υπέρογκες προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία με το αποκαλούμενο "χρυσό ψαλίδι" να "κουρέψουν" διπλό ποσό από την καταβολή τους, ως το τέλος του μήνα. Τα 147 εκατ ευρώ από τη ρύθμιση- εξπρές έχουν ενισχύσει τις ελπίδες των υπηρεσιών της Καραγιώργης Σερβίας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από φορολογουμένους για τέτοιου είδους "γενναίους" διακανονισμούς, αλλά όλοι παραδέχονται ότι στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία, το διαθέσιμο "ρευστό" είναι περιορισμένο.

Σύμφωνα με το νόμο που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα, οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα:

  •     μέχρι τις 27 Απριλίου να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό άνω των 200 ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο των ληξιπρόθεσμων μέχρι την 1η-3-2015 οφειλών τους και να τύχουν ισόποσης έκπτωσης επί των τόκων, των προσαυξήσεων και των πρόσθετων φόρων που τις επιβαρύνουν
  •     μέχρι τις 26 Μαΐου να εντάξουν το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών τους στη βασική ρύθμιση, η οποία τούς δίνει τη δυνατότητα είτε να καταβάλουν εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο και να γλιτώσουν από το σύνολο των τόκων, των προσαυξήσεων και των πρόσθετων φόρων που έχουν συσσωρευτεί είτε να επιλέξουν την τμηματική αποπληρωμή σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις επί των τόκων, των προσαυξήσεων και των πρόσθετων φόρων, κλιμακούμενες από 30% έως και 90%, αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των δόσεων που θα επιλέξουν. Ο νόμος προβλέπει, πάντως, τη δυνατότητα παράτασης για ένα μήνα.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπτώσεις θα υπολογίζονται επί των πρόσθετων φόρων ή τελών εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του ν. 2523/1997, επί των προστίμων εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του ν.4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με τα ποσά των κύριων οφειλών, καθώς  και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής,  που τις επιβαρύνουν. Πρόκειται για τη γνωστή προσθήκη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ρυθμιζόμενες οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν θα επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ οφειλές άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με τόκο 3% ετησίως.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Εφόσον έχει προηγηθεί υπαγωγή στη ρύθμιση για την  προκαταβολή (μερική εξόφληση), η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

Γιώργος Παππούς


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα