Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Μόνο 2% η έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός, αφού ενώ από την Καραγιώργη Σερβίας διακινούσαν σενάρια ακόμα και για έκπτωση φόρου 20% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φετινό Φόρο εισοδήματος, το φοβερό και τρομερό μπόνους είναι τελικά μόλις 2%.

Στην πραγματικότητα επανέρχεται λίγο αυξημένη η έκπτωση του 1,5%, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος για την εφάπαξ εξόφληση του και είναι προφανές ότι το υπουργείο δεν μπορεί να περιμένει θερμή ανταπόκριση από τους φορολογουμένους.

Απογοήτευση επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών και στα «μπλοκάκια», αφού ούτε στην τροπολογία- σκούπα έγινε πρόβλεψη να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή με έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ. Κατά τα άλλα στην τροπολογία συμπεριλήφθηκαν τα εξής:

  •     Οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία, των οποίων προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο  ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες.
  •     Οι αγροτικές επιδοτήσεις, των οποίων επίσης προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%,  παραμένουν αφορολόγητες έως ύψους 12.000 ευρώ. Με την πρόβλεψη αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, επιτρέποντας έτσι να παραμείνει αφορολόγητο το σύνολο του εισοδήματος από επιδοτήσεις της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
  •     Η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό, δηλαδή από το προβλεπόμενο 55%, στο 27,5%.
  •     Ενοίκια, τα οποία έχουν παραμείνει ανείσπρακτα, δεν φορολογούνται εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.
  •     Στις επιχειρήσεις επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.  παρέχεται η δυνατότητα ποσοστού έκπτωσης επί των πραγματοποιούμενων ακαθάριστων πωλήσεων τους ως πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων, καθώς δεν προβλέπεται η δικαιολόγηση δαπανών που συνδέονται με τον τρόπο λειτουργίας τους.
Στην τροπολογία προβλέπονται επίσης, μεταξύ και άλλων ρυθμίσεων, μέτρα, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση έως 100 δόσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με  βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί κατάσχεση στα χέρια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα