Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

BBC: Σε δύο εβδομάδες η Ελλάδα δεν θα έχει χρήματα.

Η προειδοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά το τέλος του Eurogroup, δεν χωράει αμφιβολίες: η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι «τρομερά επείγουσα» και σε δύο εβδομάδες από τώρα θα ψάχνει για χρήματα.
Το BBC έχει αναδείξει σε πρώτο θέμα τους δραματικούς τόνους του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και την προειδοποίησή του προς τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η απάντησή τους, ως γνωστόν, ήταν ότι έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά δεν μπορεί να υπογραφεί καμία συμφωνία. Πολλώ δε μάλλον να εκταμιευτεί μέρος ή το σύνολο της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ. Και κάπως έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να πορευτεί με τα δικά της χρήματα και να μετρήσει τις ανάγκες της.
Ο Βαρουφάκης ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα τρομερά επείγον ζήτημα. Από πλευράς χρόνου μιλάμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες».
Αυξάνεται η προοπτική χρεοκοπίας

Όπως αναφέρει το BBC, «η παρούσα κρίση έχει αυξήσει την προοπτική μιας ελληνικής χρεοκοπίας και ενός συνακόλουθου Grexit. Η Ευρωζώνη επιμένει σε ένα αυστηρό καθεστώς μεταρρυθμίσεων, ειδικά στις συντάξεις, σε αντάλλαγμα ενός πακέτου διάσωσης, αλλά επί του παρόντος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται».
Έτσι, η δήλωση του Ντάισελμπλουμ ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης συμφωνία για να εκταμιευτούν τα χρήματα προς την Ελλάδα δείχνει τον προβληματισμό γύρω από το θέμα. Συν ότι ο χρόνος είναι πεπερασμένος και οι φόβοι αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε διάχυτη η ανησυχία για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, κάτι που τελικά έγινε.
«Δεν ξέρει κανείς πώς βρέθηκαν τα χρήματα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραδεχθεί πως είχε παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου του, έπειτα από έκκληση της κυβέρνησης», γράφει το BBC.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα