Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πόσο συχνά φιλάτε τον σύντροφό σας;

Είναι κλισέ αλλά ισχύει σε πολλές περιπτώσεις: Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, τουλάχιστον έτσι όπως τον αισθανθήκαμε όταν πρώτο-γνωρίσαμε τον άντρα που παντρευτήκαμε. Ακόμα και τα ζευγάρια που αποφάσισαν να μην παντρευτούν αλλά έχουν μια σοβαρή, μακροχρόνια σχέση πέφτουν στην παγίδα της ρουτίνας, της συνήθειας, της καθημερινότητας. Πρώτα έρχεται ο έρωτας, λένε, μετά ο γάμος και μετά … ο έρωτας χάνεται! Μια σημαντική ένδειξη για αυτό, σύμφωνα με την νέα έρευνα που έκανε το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα, είναι πως τα παντρεμένα ζευγάρια φιλιούνται σπάνια.

Σχεδόν ένα στα πέντε παντρεμένα ζευγάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην  ανταλλάξουν ούτε ένα φιλί μέσα στην εβδομάδα ενώ όταν τελικά φιληθούν, το φιλί δεν θα κρατήσει πάνω από 5 δευτερόλεπτα όπως δήλωσε το 40% των συμμετεχόντων. Κι ενώ φαίνεται περίεργο, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στην Αγγλία αλλά και στην Αμερική, όπου μόλις το 5% των παντρεμένων που είναι άνω των 45 ετών δίνουν στις συζύγους τους  πάνω από 30 φιλιά την εβδομάδα, δηλαδή κατά μέσο όρο 4 φιλιά την ημέρα. Στις ηλικίες 18-24, μάλιστα, τα φιλιά δεν είναι αρκετά περισσότερα, με τους νέους να δηλώνουν ότι ανταλλάσσουν 11 φιλιά την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 2 κάθε μέρα.

Η αμερικάνικη έρευνα που έγινε στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας για την σημασία του ‘φιλιού της ζωής’ και των ‘πρώτων βοηθειών’, έδειξε ότι τα ζευγάρια πρέπει να γίνουν πιο ρομαντικά και να μην περιορίζονται μόνο στα φιλιά της ‘καλημέρας’ ή της ‘καληνύχτας’, ειδικά αν θέλουν να έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό τους.


http://www.kathimerini.gr/sheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα