Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Τι δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας στη διάρκεια του φαγητού.

Ένα από τα θέματα που συχνά απασχολούν τις μανούλες είναι το φαγητό των παιδιών τους, καθώς κάποια παιδάκια τρώνε λίγο, ενώ κάποια άλλα προτιμούν μόνο συγκεκριμένες τροφές. Ωστόσο επειδή καμιά φορά είναι οι ίδιες οι μανούλες που δημιουργούν άθελα τους επιπλέον προβλήματα, ας δούμε πέντε φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας κατά τη διάρκεια του φαγητού:

    Αν φας όλο το φαγητό σου, μετά θα σου δώσω γλυκό. Πολλές φορές η δωροδοκία φαντάζει ως η μόνη λύση για να φάει το μικρό σας τις μπάμιες ή τη φασολάδα, αλλά δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το φαγητό και κυρίως τα γλυκά ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας.

    Είσαι πολύ δύσκολος/η στο φαγητό. Μπορεί εσείς να νομίζετε ότι κάνετε απλώς μια διαπίστωση, αλλά στην πραγματικότητα «κολλάτε» μια ταμπέλα στο παιδί. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο αρνητικοί είναι αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί.

    Δυο μπουκιές ακόμα ή τρεις κουταλιές μόνο και τελειώσαμε. Πολλές μανούλες φοβούνται ότι το παιδί τους δεν τρώει αρκετά, με αποτέλεσμα να το πιέζουν είτε να αδειάσει το πιάτο του (φάε την τελευταία μπουκιά, είναι η δύναμη σου!) ή να του μετρούν τις πιρουνιές. Εσάς θα σας άρεσε να έχετε κάποιον πάνω από το κεφάλι σας και να μετράει τις μπουκιές σας;

    Μην το φας, δε θα σου αρέσει. Μην αποτρέπετε το παιδί από το να δοκιμάσει ένα φαγητό. Μπορείτε να του εξηγήσετε ότι αυτό το φαγητό είναι πικρό ή ξινό ή καυτερό, αλλά καλό θα είναι να το ενθαρρύνετε να δοκιμάζει καινούρια φαγητά.

    Εντάξει, μην το φας, θα σου φτιάξω κάτι άλλο. Η λογική του ιδιαίτερου φαγητού στην πραγματικότητα δε βοήθα καθόλου το παιδί. Αντίθετα, το μικρό σας μαθαίνει ότι η μαμά θα του φτιάχνει πάντα κάτι άλλο να φάει και έτσι δε θα αναγκαστεί ποτέ να δοκιμάσει τις φακές ή τα φασολάκια.


http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα