Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πορτοκαλάδα για την υπόταση: Ένας ακόμη μύθος ή αλήθεια;

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε ζαλιστεί ή θα έχετε νιώσει αδυναμία και κάποιος από το περιβάλλον θα σας παρότρυνε να πιείτε λίγη πορτοκαλάδα.

Ίσως, μάλιστα, σας έχει τύχει να σας προσφέρουν πορτοκαλάδα μετά από αιμοδοσία.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι η πορτοκαλάδα είναι μία καλή λύση για την αντιμετώπιση της υπότασης. Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα; Έχει ο ισχυρισμός αυτός επιστημονική βάση ή πρόκειται για ακόμη ένα μύθο από τον χώρο της υγείας;

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η πορτοκαλάδα όχι μόνο δεν ανεβάζει την πίεση, αλλά, αν κάνει κάτι, αυτό είναι να τη ρίχνει. Ή πιο σωστά να την εξομαλύνει.

Γενικά, η βιταμίνη C, ως αντιοξειδωτική βιταμίνη που είναι, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, οπότε και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, από την άλλη πλευρά, το πορτοκάλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, που είναι διουρητικό και βοηθά στη σχετική πτώση της πίεσης.

Συμπερασματικά, ο μόνος τρόπος με τον οποίον θα μπορούσε να θεωρηθεί πως η πορτοκαλάδα ανεβάζει την πίεση είναι ότι -ως υγρό που είναι- αν ληφθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να λειτουργήσει όπως το νερό. Να αυξήσει, δηλαδή, τον όγκο του κυκλοφορούντος αίματος, και κατ' επέκταση την αρτηριακή πίεση.


http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα