Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Έρχονται νέοι φόροι.Τι θα ισχύσει για έκτακτη εισφορά, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ.

Με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπο για να κάμψει τις αντιστάσεις των δανειστών και να υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να πάρει χρηματοδοτική ανάσα, τα φορολογικά μέτρα φαίνεται πως είναι όλο και πιο κοντά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild έρχεται συνολικό πακέτο μέτρων για το 2015 υπολογίζεται στα 5,6 με 6,9 δισ. ευρώ και για το 2016 στα 7,4 δισ. ευρώ.
Από τα πρώτα μέτρα άμεσης εφαρμογής χαρακτηρίζονται τρεις νέοι φόροι «πολυτελείας» στον Τουρισμό και συγκεκριμένα, επιβάρυνση ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε πολυτελή καταλύματα, 3% και 6% στον τζίρο σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, κοσμήματα, ένδυση, όπως επίσης, η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ στα ίδια 22 νησιά του Αιγαίου).

Τα φορολογικά μέτρα που έρχονται:
  •     Επαναφορά στην πρότερη κατάσταση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.
  •     Ο ΕΝΦΙΑ είναι πολύ πιθανόν να διατηρηθεί και φέτος, ενώ η επαναφορά του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ αναβάλλεται και δεν θα καλύψει τα εισοδήματα του 2015.
  •     Επιβολή έκτακτου φόρου σε 500 «έχοντες - κατέχοντες» με εισοδηματικά- περιουσιακά κριτήρια, Αύξηση του φόρου πολυτελείας κατά 30% σε Ι.Χ., σκάφη αναψυχής, πισίνες
  •     Ανοικτό το ενδεχόμενο διπλασιασμού της εισφοράς στα υψηλά κλιμάκια της εισφοράς, κάτι που σημαίνει ότι ο συντελεστής 4% θα πάει στο 8%.
  •     Για το ΦΠΑ, εξετάζεται η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 15% - 16% και η διατήρηση χαμηλότερου συντελεστή για τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

http://www.iefimerida.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα