Τα Νέα μας

Πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος», πακέτο... ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που έχουν εκτοξευτεί στα 84 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συμφωνία που έχει επέλθει για το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους Θεσμούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:

  1.     Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον «νόμο Κατσέλη»
  2.     Ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών).
  3.     Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης (Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας).
  4.     Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα (Νόμος Δένδια για επιχειρηματικά δάνεια).

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει σύσκεψη με τους προέδρους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με ένα εκ των κεντρικών θεμάτων συζήτησης τα «κόκκινα» δάνεια.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates