Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Ποιούς τσιμπούν τα κουνούπια επιτέλους;

Μιας και έχει μπει το καλοκαίρι για τα καλά, έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η παρουσία των κουνουπιών με τα ενοχλητικά τους τσιμπήματα. Και είναι κλασική η περίπτωση σε μια παρέα ανθρώπων, κάποιους θα τους κάνουν ...σουρωτήρι και κάποιους ούτε που θα τους ενοχλήσουν! Γιατί τσιμπούν τα κουνούπια; Ποιοι είναι "ελκυστικοί" για τα κουνούπια τελικά;

Υπάρχουν πάνω από 2.700 διαφορετικά είδη κουνουπιών σε όλο τον κόσμο. Όμως, δεν τσιμπούν όλα τα κουνούπια αλλά μόνο τα θηλυκά. Η μορφολογία του κεφαλιού των αρσενικών κουνουπιών είναι διαφορετική και μπορούν τραφούν από το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά κουνούπια διαθέτουν μια μυτερή και λεπτή προβοσκίδα που εισάγουν στο δέρμα και με την οποία ρουφούν το αίμα. Τα θηλυκά χρειάζονται το αίμα γιατί περιέχει πρωτεΐνες απαραίτητες για την ανάπτυξη των αυγών που φέρουν και όχι για να επιβιώσουν. Συνεπώς, δεν είναι το αίμα όλων των ανθρώπων κατάλληλο για αυτό το σκοπό.

Τα κουνούπια βλέπουν ...με άλλο μάτι τρία στοιχεία του σώματός μας. Ο μύθος όμως του “γλυκοαίματου” έχει ξεπεραστεί πια.Σύμφωνα, με τον δρ Τζέρι Φ. Μπάτλερ, ομότιμο καθηγητή στο Τμήμα Εντομολογίας & Νηματολογίας του Πανεπιστημίου της Φλώριντα: “το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται με κάθε εκπνοή, τα ίχνη της οκτενόλης (μιας χημικής ουσίας που υπάρχει στην ανάσα και τον ιδρώτα) και το μίγμα από τις υπόλοιπες ουσίες που συνθέτουν τη μυρωδιά του σώματος είναι τα 3 στοιχεία που ελκύουν τα κουνούπια”. Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι γενετικά προμελετημένο κατά 85% ποιός θα είναι ελκυστικός για τα κουνούπια. Οπότε, ότι και να κάνουμε, δεν την γλιτώνουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα