Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Βιολιστής στη στέγη.

Η παράσταση του σύγχρονου κλασικού αυτού μιούζικαλ στο Θέατρο Μπάντμιντον διατηρεί άψογα όλες τις αρετές και τις ποιότητες που το χαρακτηρίζουν εκ γενετής – αλλά και τις επίκτητες εμπειρίες μιας μακράς πορείας – και είναι μια πραγματική πηγή απολαύσεων και συγκινήσεων.

Σε αυτήν τη βάση ένας εκπληκτικός Γρηγόρης Βαλτινός δίνει έναν άψογο και υπέροχο Τέβιε, αξιοποιώντας κάθε παράμετρο γνώσης κι επίγνωσης του ρόλου του. Όλοι όμως οι ρόλοι έχουν το δικό τους μερίδιο σε αυτό το σπουδαίο trip αισθήσεων και συγκινήσεων. Οι ηθοποιοί παίζουν τέλεια τα μέρη τους –η Ρένια Λουιζίδου την επιτήδεια Γκόλντε, ο Μέμος Μπεγνής τον επαναστάτη φοιτητή Πέρτσικ, ο Μιχάλης Μαρίνος τέλειος ως φτωχούλης ράφτης Μότελ, οι Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (Τσάιτελ ) και Μαριάννα Πολυχρονίδη (Όντελ ) ως πρωτοκόρες του Τέβιε–, με αποτέλεσμα όλος ο θίασος (ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί, με τον βιολιστή Μαξ Τσάκερ επί σκηνής ) να κινείται τέλεια και να αποτυπώνει με τρόπο εξαίσιο τη μικρή παραδοσιακή ρωσο-εβραϊκή κοινωνία της Ανατέβκα, που βρίσκεται αβοήθητη στη λαίλαπα των κοινωνικών αλλαγών και ανατροπών – αλλά και μέσα σε ένα ωραίο σύστημα λειτουργικής σκηνογραφίας φορώντας ταιριαστά κοστούμια εποχής (Γιώργος Πάτσας ).
 

Σημαντικότατος παράγων της επιτυχίας του «Βιολιστή» είναι η θαυμάσια απόδοση πρόζας και στίχων (από τους Πάνο Αμαραντίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο αντιστοίχως ). Γλώσσα ρέουσα και στιχουργική/ποιητική φυσική στα καθ’ ημάς, πράγμα που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που είναι πραγματικά υπερπαραγωγή επί της ουσίας – απολύτως αντάξια της ιστορίας ενός έργου που έχει κλείσει μισόν αιώνα και αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία διαχρονικής ψυχαγωγίας.
 

Άφησα τον εαυτό μου και απόλαυσε τον «Βιολιστή» στο σύνολό του και στις επιμέρους υπέροχες σκηνές του («Στη ζωή», «Το όνειρο», «Γαμήλιος χορός» κ.λπ. ) από τις πρώτες νότες του βιολιού και της ορχήστρας που διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης μέχρι το φινάλε.

Θέατρο Badminton | από 17 Απριλίου 2015

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | 5 – 14 Ιουνίου 2015

Θέατρο Μπάντμιντον(Κεντρική Σκηνή)

Άλσος Στρατού,Γουδή
Τηλ : 2108840600
Παραστάσεις : Μέχρι : 31/5/2015
Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7.30 μ.μ., Σάβ. 5 μ.μ. Βραδ.: Πέμ., Παρ. 8.30 μ.μ., Σάβ. 9 μ.μ.
Τιμή : € 45, 35, 25, 15, 10.


http://www.athinorama.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα