Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Τα πάνω-κάτω στα επικουρικά ταμεία.

Τα πάνω - κάτω αναμένεται να έλθουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης φέτος το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλιστούν οι συντάξεις περισσότερων από 1 εκατ. δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το capital.gr, έως τέσσερα επικουρικά ταμεία εκτιμάται ότι θα ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ από την 1η Ιουλίου 2015, μέρος των οφειλών ταμείων κύριας ασφάλισης θα αρχίσουν να καταβάλλονται σε αυτό, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) θα κλείσει για άλλο ένα μήνα τις «τρύπες» του εν λόγω ταμείου έως τότε, ενώ θα ικανοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι εκκρεμείς αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις.

Το site που επικαλειαι πηγές κοντά στον νέο διοικητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά αναφέρει ότι έως τις 30 Ιουνίου 2015, τέσσερα ανεξάρτητα επικουρικά ταμεία θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΕΤΕΑ.

Αυτά είναι το επικουρικό των σωμάτων ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), τα επικουρικά των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ), των εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης (ΤΑΥΒΕΖ) και των αρτοποιών (ΤΕΑΑ).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ήδη το ΤΑΥΒΕΖ και το ΤΕΑΑ έχουν αποφασίσει την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ. Οι διοικήσεις των επικουρικών ταμείων στα ΜΜΕ περιμένουν αναλογιστικές μελέτες πριν αποφασίσουν, ενώ δεν έχει ακόμα αποφασίσει την πορεία του ταμείου η διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Λίγο πριν, όμως, ξεκαθαριστεί το διοικητικό τοπίο στο χώρο της επικουρικής ασφάλισης με άξονα πάντα το ΕΤΕΑ, θα πρέπει να καταβληθούν την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, οι συντάξεις του Ιουλίου.

Για την καταβολή τους θα χρειαστούν, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του capital.gr στο εν λόγω ταμείο, να αντληθούν 30 εκατ. ευρώ από τον ειδικό Λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ στο οποίο συγκεντρώνονται εισφορές από τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ.

Tην ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται κύκλος επαφών μεταξύ των διοικήσεων του ΕΤΕΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί το ύψος των οφειλών των τελευταίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι οφειλές που έχει καταγράψει από την πλευρά της η διοίκηση του ΕΤΕΑ ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναλογεί σχεδόν στις επικουρικές συντάξεις έξι μηνών. Στόχος της διοίκησης του ΕΤΕΑ είναι να υπάρξει μία «ρύθμιση» αυτών των οφειλών προκειμένου να καταβληθούν σταδιακά αυτά τα κεφάλαια.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα