Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Ο ρόλος των φυτικών ινών στη μείωση εμφάνισης διαβήτη.

Οι φυτικές ίνες είναι πολύτιμος σύμμαχος στη διατροφή όλων, ο ρόλος τους όμως γίνεται ακόμη πιο σημαντικός στη διατροφή των ατόμων που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, η επίδραση των φυτικών ινών στα επίπεδα του σακχάρου και των λιπιδίων, φαίνεται να είναι ευεργετικές.
Όπως επιβεβαιώνει ακόμη μία μελέτη, η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δείγμα περισσότερων από 25.000 εθελοντών, από 8 ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος ήταν να αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ της συνολικής κατανάλωσης φυτικών ινών και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, καθώς και πως συνδέεται η κατανάλωση φυτικών ινών από δημητριακά, φρούτα και λαχανικά ξεχωριστά με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Παράλληλα, πραγματοποίησαν μετα-ανάλυση στην οποία συμπεριέλαβαν την παρούσα μελέτη και 18 ακόμη μελέτες από όλο τον κόσμο.
Συνολικά, φάνηκε πως όσοι κατανάλωναν περισσότερα από 26 γραμμάρια φυτικών ινών συνολικά ανά ημέρα, είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε διάστημα 11 ετών, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 19 γραμμάρια.
Όσον αφορά στην πρόσληψη φυτικών ινών από διαφορετικές πηγές, φάνηκε ότι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών που προέρχονται από δημητριακά ή λαχανικά, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, ενώ δεν παρατηρήθηκε το ίδιο για τις φυτικές ίνες των φρούτων.
Είναι ευρύτατα γνωστό ότι η κατανάλωση φυτικών ινών συμβάλλει και στη μείωση ή διατήρηση του επιθυμητού βάρους. Και αυτό γιατί η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προκαλεί γρήγορα αίσθημα κορεσμού και μας κρατά για πολλή ώρα χορτάτους, ενώ παράλληλα μειώνεται η επιθυμία του οργανισμού για λιπαρά σνακ και γλυκά μεταξύ των γευμάτων.


http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα