Τα Νέα μας

Τι θα γίνει με τις συντάξεις - Ανάστατοι οι συνταξιούχοι συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες.

Όπως ήταν φυσικό, το κλείσιμο των τραπεζών, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης εδώ και καιρό περί του αντιθέτου, έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ πανικό στους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων ξενύχτησαν προσπαθώντας να βγάλουν χρήματα από όσα ΑΤΜ είχαν ακόμη λεφτά.

Ωστόσο, ουρές σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες και σήμερα το πρωί, καθώς συνταξιούχοι έχουν σπεύσει στα υποκαταστήματα για να μάθουν τι θα γίνει με τις συντάξεις τους. 

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο των τραπεζών που εκδόθηκε μέσα στη νύχτα, η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών. Ο τρόπος καταβολής τους θα ανακοινωθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών, από τις οποίες θα οριστούν και τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα που θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό. 

Ωστόσο, οι συνταξιούχοι γεμάτοι αγωνία για τις συντάξεις τους άρχιζαν να σχηματίζουν από νωρίς το πρωί ουρές έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, μη έχοντας την παραμικρή ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει με τις συντάξεις, αφού μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου όπου ελήφθησαν και οι σχετικές αποφάσεις οι υπουργοί έφυγαν από την... πίσω πόρτα και χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση, προτιμώντας να βγάλουν την ΠΝΠ που είχε τις σχετικές πληροφορίες τα ξημερώματα.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ τις συντάξεις τους θα τις λάβουν χέρι-χέρι από τους ταχυδρόμους. 

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates