Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Το «κλειδί» κατά της παχυσαρκίας μπορεί να βρίσκεται σε ένα μανιτάρι

 Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα στέλεχος μύκητα, που μπορεί να ενεργοποιήσει την απώλεια βάρους.
Η κοινή του ονομασία είναι reishi (ganoderma lucidum) και είναι ένα πικρό, σκληρό μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή, κινέζικη ιατρική για την ενίσχυση της μακροζωίας και της υγείας γενικότερα.

Το συγκεκριμένο είδος μανιταριού, που χρησιμοποιείται αποκλείστηκα για ιατρικούς σκοπούς και δεν μπορεί να φαγωθεί, μπορεί να καταπολεμήσει και να θεραπεύσει αλλεργίες, ηπατικές νόσους, προβλήματα στους πνεύμονες, διαβήτη, καρκίνο και καρδιακές ασθένειες.
Σύμφωνα όμως με σχετικό δημοσίευμα της MailOnline, μπορεί να μειώσει και το σωματικό βάρος, τις φλεγμονές και την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chang Gung στην Ταϊβάν έκαναν πειράματα σε ποντίκια, που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ελπίζουν, ότι το ganoderma lucidum θα μπορούσε να παρέχει τη βάση για μια νέα θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.
«Η έρευνά μας δείχνει, ότι το G.lucidum mycelium αποτρέπει τη διαιτητικά προκαλούμενη παχυσαρκία και ανακουφίζει τις φλεγμονές διαμορφώνοντας τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου».


Πηγή: MEDsinΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα