Τα Νέα μας

Πώς μπορείτε να πειθαρχήσετε το παιδί σας με γέλια και αστεία.

Έχει το παιδί σας αφήσει τα παιχνίδια στη μέση του σαλονιού και εσείς για πολλοστή φορά του λέτε να τα μαζέψει αλλά δεν σας ακούει;

Οι κανόνες πειθαρχίας για τα παιδιά έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων, με το ξύλο να μην είναι πια λύση, ωστόσο οι μπόμπιρες παραμένουν ίδιοι.

Αυτό που συνιστάται στους γονείς είναι ψυχραιμία, ώστε να υπάρξει και ανάλογη θέληση από την πλευρά των παιδιών. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μια διαφορετική προσέγγιση με αστείους και δημιουργικούς τρόπους, για να κάνετε την «εντολή» να μείνει με θετικό τρόπο στο μυαλό των παιδιών σας;

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι γονείς γνωρίζουν πώς να κερδίσουν την προσοχή των παιδιών τους σε δημιουργικούς νέους τρόπους.

Για παράδειγμα, αρκετοί γονείς χρειάζεται να επαναλαμβάνουν αρκετές φορές στο παιδί τους να στρώσει το κρεβάτι του. Η Λόρα Ρέντσερ βλέποντας πως οι τρεις τις κόρες δεν την ακούνε αποφάσισε αντί να τις μαλώσει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Τους πήρε τα κρεβάτια, τα σεντόνια και το πάπλωμα και στην θέση τους έβαλε sleeping bags. Μπορεί στην αρχή η ιδέα να άρεσε στις κόρες της αλλά στο τέλος ζήτησαν τα κρεβάτια πίσω, υποσχόμενες πως θα τα στρώνουν.

Μερικά παιδιά, από την άλλη έχουν το κακό συνήθειο να αφήνουν τα πράγματά τους από δω και από εκεί. Η κ. Χάρντινγκ θέλοντας να μάθει στα παιδιά της πως αυτό δεν είναι σωστό, αποφάσισε να δωρίσει ό,τι άφηνε η κόρη της τριγύρω σε έρανο. Τότε εκείνη συγχύστηκε και αποφάσισε να μαζέψει χρήματα για να τα αγοράσει πίσω, δηλώνοντας πως θα τα προσέχει από εδώ και στο εξής.

Αλλοι γονείς όταν τα παιδιά τους δεν κάνουν αυτό που τους ζητάνε τους στέλνουν σε κάποιο δωμάτιο, χωρίς παιχνίδια, για μερικά λεπτά.

Μετατρέψτε τον καυγά σε γέλια

Οταν βλέπετε τα παιδιά σας να μαλώνουν μεταξύ τους, αντί να μαλώσετε και να τα αφήσετε και αυτά με τον εκνευρισμό, βάλτε τα στο... ρινγκ.

Τα περισσότερα παιδιά όταν τσακώνονται με τα αδέρφια τους δεν ξεχνούν αμέσως την παρεξήγηση, με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος χωρίς να μιλάνε.

Αντί, λοιπόν, να γίνει αυτό οδηγείστε τον καβγά τους σε μια εντός πλαισίων «μάχη». Παίξτε ένα επιτραπέζιο ή μαξιλαρομαχίες όλοι μαζί για να εκτονώσετε την κατάσταση.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates