Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Άρωμα γυναίκας στην υπηρεσία της τεχνολογίας.

Οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα στους τεχνολογικούς κλάδους σε αναλογία 1 προς 3 κατά προσέγγιση. Και μάλιστα, θα παρατηρήσουμε ότι λάμπουν δια της απουσίας τους αν τις αναζητήσουμε σε ηγετικές θέσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου.
Είναι κοινό μυστικό ότι οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στον τεχνολογικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Women who Tech το ποσοστό των γυναικών προγραμματιστών αγγίζει μόλις το 2%, καθώς ένα 28% αποκτά Bachelor στην Πληροφορική, και ένα ταπεινό 16,5% συνεχίζει για Διδακτορικό. Πώς είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να εξακολουθεί να υπάρχει ένας καθαρά ανδροκρατούμενος επαγγελματικός κλάδος; Μια μελέτη που δημοσίευσε το Level Playing Field Institute έδειξε ότι εργασιακοί κλάδοι όπως αυτός της τεχνολογίας συχνά μπορούν να γίνουν εχθρικοί και αφιλόξενοι απέναντι σε γυναίκες, πράγμα το οποίο όπως είναι φυσικό τις εξωθεί να αναζητήσουν διαφορετική εταιρία να εργαστούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και διαφορετικό επαγγελματικό κλάδο.
Αυτός ο έντονος διαχωρισμός είναι ο λόγος που πρέπει να συγχαίρουμε τις γυναίκες που όχι μόνο έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο χώρο,  αποδεικνύοντας περίτρανα ότι και οι γυναίκες είναι ικανές να ανταπεξέλθουν στα τεχνολογικά επαγγέλματα. 
Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες στελέχη στον τεχνολογικό κλάδο είναι λιγότερες σε σχέση με άλλους κλάδου, εντούτοις είναι περισσότερο ευχαριστημένες από την εργασίας τους, έχουν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας και αμείβονται περισσότερο από τις εργαζόμενες σε άλλους κλάδους.

Στο αφιέρωμα του sofokleousin.gr μιλούν γυναίκες καταξιωμένα στελέχη από τους κλάδους της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και του Digital Marketing για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ο σύγχρονος μάνατζερ αλλά και για τα δικά τους μυστικά επιτυχίας.


 Σύνταξη / Επιμέλεια κειμένων : Νίκος Κονδυλόπουλος

http://www.sofokleousin.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα