Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux.

Η SoftBank, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ιαπωνία σε συνεργασία με την Aldebaran συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα ρομπότ ονόματι Pepper. Το Pepper είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί και αντιλαμβάνεται συναισθήματα και ανταποκρίνεται αυτόματα. Κοστίζει $1,930 και «τρέχει» Linux.

To ρομπότ χρησιμοποιεί μια «συναισθηματική μηχανή» και cloud-based σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που του επιτρέπει να αναλύει χειρονομίες, εκφράσεις και τόνους φωνής. 

Μπορεί να αντιληφθεί άμεσα εως και το 70% των όσων του λένε και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον επόμενο χρόνο.

Αρχικά θα λειτουργήσει πιλοτικά σε δυο υποκαταστήματα της SoftBank και όπως επισημαίνει ο CEO Masayoshi Son «είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμε συναισθήματα και καρδιά σε ρομπότ». Αυτό που θα κάνει για αρχή είναι να λειτουργεί σαν προσωπικός βοηθός στους πελάτες των καταστημάτων.

Η αγορά ρομποτικής είναι από τις πολλά υποσχόμενες και τις μεγαλύτερες στην Ιαπωνία με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το 2012 η συνολική αξία της έφτασε τα $8.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται και σε συνδυασμό με την πτώση στον ρυθμό γεννήσεων, η ζήτηση και η ανάγκη για ρομποτική βοήθεια θα αυξάνεται συνεχώς στην Ασία. Η ανάγκη για ρομπότ δεν αναμένεται να αυξηθεί μόνο στον χώρο εργασίας αλλά και μέσα στο σπίτι ως οικιακοί βοηθοί.http://techblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα