Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Η υγιεινή διατροφή ασπίδα κατά της θνησιμότητας.

Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή νόσο, καρκίνο και άλλες παθήσεις.

Αυτό προκύπτει από αμερικανική μελέτη που έγινε σε ενηλίκους με χαμηλό εισόδημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLOS Medicine, ερευνητές του Κέντρου Επιδημιιολογίας «Vanderbilt» στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Γουέι Ζενγκ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 78.000 ενηλίκους που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη Southern Community Cohort Study το διάστημα 2002 - 2009. Οι συμμετέχοντες ήταν 40-79 ετών και το 65% ήταν αφρο-αμερικανοί. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 50% εξ αυτών ήταν κάτω από 15.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το είδος των τροφίμων που έτρωγαν και τη συχνότητα κατανάλωσης. Οι επιλογές τους αξιολογήθηκαν βάσει κατευθυντήριων οδηγιών που δίνουν έμφαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά.

Οι ερευνητές μελέτησαν και στοιχεία για μια περίοδο έξι ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδόν 7.000 από τους συμμετέχοντες είχαν αποβιώσει. Εξ αυτών, πάνω από 2.200 είχαν αποβιώσει λόγω καρδιακής νόσου, σχεδόν 1.800 από καρκίνο και 2.500 από άλλες παθήσεις.

Ακόμα και όταν οι επιστήμονες συνεκτίμησαν την ηλικία, το βάρος, τη σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκαναν την υγιεινότερη διατροφή είχαν σχεδόν 20% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε πάθηση, συγκριτικά με εκείνους που έκαναν τις χειρότερες διατροφικές επιλογές.

«Αυτό που πρέπει να μάθουμε από τη μελέτη είναι ότι μια καλύτερη διατροφή μπορεί να συντελέσει στην διατήρηση της καλής υγείας, συνεπώς και στην πρόληψη απειλητικών γι' αυτή καταστάσεων, ειδικά σε άτομα με περιορισμένο εισόδημα» σχολιάζει ο Δρ Ζενγκ.


http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα