Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Γνωστός ηθοποιός σώζει μετανάστες στις Ελληνικές ακτές.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Walking Dead, Ντέιβ Μόρισεϊ, βρέθηκε για δύο ημέρες στο νησί της Λέσβου, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ωστόσο ήταν αρκετές για να του αλλάξουν τη ζωή.


Στο συγκλονιστικό στιγμιότυπο ο Μόρισεϊ φαίνεται να κρατάει ένα παιδί μεταναστών, που βρισκόταν σε ένα σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στη Μεσόγειο για 10 ώρες.


Από τη πρώτη στιγμή που επιβιβάστηκε σε σκάφος της ακτοφυλακής στη Λέσβο, είχε ήδη δει τους αμέτρητους μετανάστες στην πρωτεύουσα της Μυτιλήνης. Οι άνθρωποι που είδε είναι μόλις μερικοί από τους εκατοντάδες που φτάνουν στο ελληνικό νησί κάθε μέρα, οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να γλυτώσουν από τις φρικαλεότητες στη Συρία και την επέλαση του ISIS.


Στη βόρεια ακτή, μόλις έξι μίλια από την Τουρκία, ο Μόρισεϊ παρατηρεί την «χειρότερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» όπως λέει χαρακτηριστικά. 

«Καθώς οδηγούσα κατά μήκος της παραλίας, το μόνο που έβλεπα ήταν σωσίβια και παρατημένα φουσκωτά. Μητέρες με τα μωρά στην αγκαλιά τους, νεαροί άνδρες, ηλικιωμένες γυναίκες και παιδιά, όλοι εξαντλημένοι κάτω από την αφόρητη ζέστη του ελληνικού ήλιου.»


Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο Μόρισεϊ ήταν ένα σκάφος σαν μια μικρή κουκκίδα στην οθόνη του ραντάρ. Στη συνέχεια, καθώς η ακτοφυλακή πλησίαζε, πορτοκαλί σωσίβια άρχιζαν να γίνονται ορατά στο γαλάζιο της θάλασσας.


«Τότε αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρόσωπα», θυμάται. «Τους ακούγαμε να καλούν για βοήθεια πάνω από τους ήχους του σκάφους. Οι γυναίκες τρομοκρατημένες κρατούσαν αγκαλιά τα παιδιά τους. 

Μερικά από τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα. Δεν ξέρουν που πηγαίνουν, αλλά ήξεραν που βρίσκονται» περιγράφει.


Το πλοίο είχε περίπου 50 άτομα μέσα και αργότερα ο Μόρισεϊ θα ανακαλύψει ότι βρισκόταν ακυβέρνητο στο νερό τις τελευταίες 10 ώρες. Απείχαν μόνο μισή ώρα από τις τουρκικές ακτές, όταν σταμάτησε η μηχανή από βενζίνη.


Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κρίση είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να διασχίσουν τη θάλασσα τους αφήνει στο έλεος των στοιχείων της φύσης και των λαθρεμπόρων που χρεώνουν χιλιάδες για αυτό το ταξίδι και δεν ενδιαφέρονται αν το ανθρώπινο «φορτίο» τους θα επιβιώσει εν τέλει.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα